Astăzi, 25 iulie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pentru obiectivul de investiții „Canalizare pluvială Aleea Florian Becescu-Parc Făget-Strada Constantin Cantacuzino”, situat în cartierul Trivale, în prezența edilului-şef Cristian Gentea și a reprezentanților Direcției Tehnice, a Serviciului Investiții din cadrul Primăriei Pitești și a Inspectoratului de Stat în Construcții.

Valoarea contractului a fost de 1.361.122 lei, inclusiv TVA. Lucrările au fost executate de liderul de asociere SC DACOROM COMPANY SRL.

Investiția a avut ca obiectiv îmbunătățirea infrastructurii de apă pluvială, prin realizarea unei stații de pompare ape pluviale și a căminelor tip Geiger pentru preluarea apelor pluviale din zona respectivă. Lungimea totală a canalizării nou-construite este de aproximativ 550 de metri.

Proiectul a urmărit următoarele direcții principale de acțiune:

✔️ amenajarea rețelei de canalizare pluvială, prevăzută cu sistem de preluare a apei pluviale de pe carosabil și racorduri de preluarea apelor de suprafață din zonă;
✔️ dimensionarea rețelelor de canalizare pluvială și a racordurilor;
✔️ asigurarea scurgerii apelor obligatoriu pe toată lungimea traseelor, pentru evacuarea rapidă a apelor pluviale;
✔️ realizarea unei stații de pompare în zona stației existente în Parcul Făget și realizarea unei canalizări dimensionate corespunzător;
✔️ redimensionarea pompelor și a traseului canalizării pluviale existente;
✔️ colectorul de canalizare pluvială a fost prevăzut cu cămin de vizitare.