Mai toți tinerii pleacă spre zone unde pot să-și câștige pâinea. Astfel, seniorii își duc singuri bătrânețile după o viață de muncă. Trist, dacă nu de-a dreptul tragic! Singurătatea este cea mai grea boală care nu doare…

Dacă nu reușim să inversăm aceste tendințe, vom pierde reziliența acestui popor, pentru că doar în natură se păstrează un echilibru din toate punctele de vedere! Fără o populație rurală robustă, societatea noastră se va destrăma. Mai toți avem rădăcini în satele României; refuz să cred că nu ne mai pasă de înțelepciunea bunicilor și de reziliența poporului care își duce viața în tihnă.

Soluția? Politici de dezvoltare a fermelor zootehnice, stimularea producției locale, facilități fiscale pentru toți cei care dezvoltă afaceri în mediul rural, scutiri de taxe și impozite, dezvoltarea agroturismului (există copii născuți acum 10 ani care nu au văzut o vacă în viața lor). Ține totul doar de noi și de voința politică să ne asumăm această luptă, indiferent de curentele europene care doresc stârpirea rezilienței țăranului român!

Cu Dumnezeu înainte!