Președintele AUR, George Simion, a prezentat, miercuri, în cadrul unei ședințe informale, componența guvernului pe care AUR îl propune românilor. Executivul propus de AUR va fi condus de Marius Dorin Lulea, prim-vicepreședintele partidului, iar în componența sa se află mai mulți specialiști recunoscuți la nivel național și internațional.

AUR propune un Guvern compus din 11 miniștri și 2 viceprim-miniștri în loc de 18 portofolii, câte sunt în prezent, și 50 de secretari de stat. Asistăm la o scădere drastică a numărului de secretari de stat, care, sub guvernarea PSD-PNL, a depășit și 200!

Pe lista de miniștri propuși de președintele AUR, George Simion, se află fosta șefă a Casei Naționale de Pensii Publice, Dorina Barcari, care va prelua Ministerul Forței de Muncă și Pensiilor. Pentru portofoliul Ministerului Economiei Naționale, AUR îl propune pe profesorul Petrișor Peiu, iar la conducerea Ministerului Administrației și Internelor, propunerea AUR este Valer Kovacs, polițistul timișorean dat afară din sistem în mod abuziv. La Ministerul Justiției, propunerea făcută de AUR este avocatul Gheorghe Piperea. Omul de afaceri Mohammad Murad va prelua în guvernarea AUR portofoliul de vicepremier cu atribuții în domeniul Turismului și Antreprenoriatului.

„Avem desemnați cei 11 miniștri pe care AUR îi propune pentru viitorul cabinet și mare parte din secretarii de stat. Credem că așa este corect să venim cu un guvern alternativ și să explicăm oamenilor cine implementează Planul Simion de guvernare a României din 2024 de la sfârșit încolo. Aș vrea ca miniștrii pe care îi propune AUR să intre în dezbateri cu miniștrii pe care îi propune PSD-ul, PNL-ul sau pe care îi au cele două partide”, a declarat președintele AUR, George Simion.

Liderul AUR a adăugat că „avem nevoie de mult mai mulți oameni angajați în câmpul muncii și avem nevoie să găsim soluții pentru ca reducerea taxării muncii să aducă beneficii. Avem nevoie să găsim soluții pentru ca tot mai mulți români să se întoarcă acasă, să nu importăm forță de muncă din Nepal, din Pakistan și din alte țări de mâna a treia. Există aceste soluții, dar tocmai de aceea ne-am pus în această primă ședință de lucru laoaltă și încercăm să le identificăm”.

CUM ARATĂ LISTA GUVERNULUI AUR:

– Prim-ministru: Marius Dorin Lulea.
– Ministerul Sănătății Națiunii: Tudor Ciuhodaru.
– Ministerul Apărării: Mircia Chelaru.
– Ministerul Investițiilor, Construcțiilor și Transporturilor: Adrian Axinia.
– Ministerul Educației și Culturii: Radu Baltasiu.
– Ministerul Administrației și Internelor: Valer Kovacs.
– Ministerul Agriculturii, Apelor, Pădurilor și Mediului: Avram Fițiu.
– Ministerul Justiției: Gheorghe Piperea.
– Ministerul Afacerilor Externe: Georgiana Teodorescu.
– Ministerul Economiei Naționale: Petrișor Peiu.
– Ministerul de Finanțe: Ciprian Nicolae.
– Ministerul Forței de Muncă și Pensiilor: Dorina Barcari.
– Viceprim-ministru cu atribuții în Protecție Socială, Demografie și Întoarcerea Românilor din Diaspora: Ramona Ioana Bruynseels.
– Viceprim-ministru cu atribuții în Turism și Antreprenoriat: Mohammad Murad.

Departamentul de comunicare al Alianței pentru Unirea Românilor