Astăzi, la sediul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, am avut onoarea de a primi o delegație oficială din Datong, provincia Shanxi-China. Conducerea delegației, doamna Ai Lingyu, director adjunct al Comitetului Municipal Datong, s-a întâlnit cu directorul general al ADR Sud-Muntenia, Liviu-Gabriel Mușat, pentru a explora perspectivele de colaborare între cele două regiuni.

În cadrul întâlnirii, care a marcat 75 de ani de relații diplomatice româno-chineze, s-au discutat inițiative economice menite să întărească parteneriatul dintre România și China.

„Această întâlnire subliniază importanţa colaborării internaţionale. Ne dorim să dezvoltăm relaţii comerciale puternice şi sustenabile”, a declarat Liviu-Gabriel Mușat.

Delegaţia română a evidențiat potențialul economic al Regiunii Sud-Muntenia și impactul fondurilor europene, iar delegația chineză a prezentat succesele din agricultură și industrie din Datong.

Vizita a continuat cu un tur în municipiul Călărași, unde oaspeții au putut observa rezultatele implementării proiectelor finanțate din fonduri europene, de la regenerarea urbană la modernizarea infrastructurii, având ocazia să viziteze și Fermele Iliuță din județul Călărași.

La final, doamna Ai Lingyu a mulțumit pentru ospitalitate și a exprimat deschiderea de a relua discuțiile pentru viitoare colaborări. 🤝

ADR Sud-Muntenia se aliniază astfel la obiectivele strategice de dezvoltare economică, căutând să atragă investitori chinezi și să promoveze schimburi orientate spre dezvoltare durabilă și sustenabilă.

Mai multe detalii puteți afla accesând link-ul următor: https://www.adrmuntenia.ro/adr-sudmuntenia-o…/news/1949.

#ADRSudMuntenia