Consiliul Local Valea Danului a aprobat de curând un proiect important pentru asigurarea necesarului de apă potabilă în satul Vernești. Este vorba despre investiția „Asigurare necesar de apă potabilă prin foraj la mare adâncime în satul Vernești, comuna Valea Danului, jud. Argeș”, iar aprobarea a vizat inclusiv nota conceptuală și a tema de proiectare, împreună cu începerea procedurilor de achiziții și servicii, în vederea elaborării documentației tehnico-economice.

Proiectul prevede realizarea unui foraj la mare adâncime, completarea sistemului de alimentare cu apă din satele Vernești, Bolculești și Bănicești și construcția unei gospodării de apă în punctul „Smida” din satul Bănicești. Aceste măsuri sunt esențiale pentru îmbunătățirea calității vieții locuitorilor și respectă prevederile legislative actuale.

„Având în vedere situația defectuoasă a alimentării cu apă potabilă în satele Vernești, Bolculești și Bănicești, este necesară o completare a sistemului de alimentare cu apă potabilă. În prezent, apa este asigurată din subteran prin trei foraje (F3, F5 și F6) amplasate în islazul comunal din partea sud-estică a satului Bolculești”, a declarat primarul Vasile Preda.

Valoarea totală estimată pentru realizarea obiectivului de investiții este de circa 900.000 lei, fără TVA. Fiind o investiție multianuală, finanțarea pentru acest obiectiv se va face din bugetul local pe anul 2024 și din cofinanţări de la Consiliul Județean Argeș.

„Cel mai probabil, în toamnă vor începe lucrările propriu-zise. Sperăm ca, până în primăvară, să se realizeze cu totul, în așa fel încât vara viitoare să nu mai avem probleme cu apa. Oamenii o folosesc neresponsabil în sezonul cald, mai ales pentru grădini… Și noi nu putem deține controlul asupra fiecărei gospodării în parte. Am mai aplicat măsuri când au fost prinși în fapt încălcând regulamentul local privind utilizarea cu măsură a apei potabile. Nu ne-am dorit acest lucru, dar dacă nu s-a înțeles cu vorba bună, n-am avut încotro. Dacă vom duce la capăt acest obiectiv, situația se va îmbunătăți simțitor!”, a conchis primarul Vasile Preda.