Am văzut acolo mulți, prea mulți deținuți cu o viață distrusă din cauza drogurilor. Cu doi am stat astăzi de vorbă. Iar în spatele lor, sunt familii afectate. Dragii mei, drogurile nu te fac „high”, ci te aduc „low”. Așa și cu condusul!

Nu este de acceptat ideea de praguri când vine vorba de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive. Un om la volan care a consumat substanțe este un pericol!

Toleranță zero! Legiuitorul asta a vrut să transmită prin textul de lege prin care a incriminat conducerea sub influența substanțelor psihoactive.

Eu și colegii mei liberali am adus anul acesta trei legi pentru a proteja tinerii de droguri: legea prin care traficanții de droguri de mare risc nu mai pot primi pedepse cu suspendare, cea a înființării „Registrului traficanților” și cea a înființării a 8 centre regionale pentru tratarea consumatorilor.

Mulțumesc directorului general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Dan Halchin și directorului Penitenciarului Jilava, Cristina Teoroc!