Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu și Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș, au fost astăzi alături de primarul Liviu Poșircă la Vulturești, acolo unde au participat la lansarea lucrărilor de construire a Campusului Preuniversitar Profesional în Sistem Dual. Acest proiect, realizat în parteneriat cu echipa BookLand și autoritățile locale, este un pas esențial pentru formarea profesională a tinerilor în concordanță cu cerințele actuale ale pieței muncii.

Ministrul Simona Bucura-Oprescu a subliniat importanța acestui moment pentru educația și viitorul tinerilor din județul Argeș: „Este un moment important pentru Argeș, dar și pentru România. La Vulturești creăm un model de bune practici în educație și formare profesională, fiindcă cine n-are astăzi școală, mâine nu va avea țară, cum spunea Spiru Haret. Este extraordinar că mediul privat, organizații non-guvernamentale și autoritățile publice colaborează pentru ca tinerii să aibă șansa de a învăța meserii căutate pe piața muncii. Abia aștept să revenim și să vedem dascălii predând și copiii învățând, dar și să îi văd pe absolvenții de aici integrați pe piața muncii aici, acasă, cu venituri decente pe măsura competențelor și cunoștințelor lor. Proiectul este cu atât mai important cu cât cea mai mare provocare cu care se confruntă în prezent piața muncii este lipsa forței de muncă calificate”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.

Ion Mînzînă a evidențiat valoarea acestui proiect pentru comunitatea rurală: „Suntem primii care implementăm un astfel de proiect în mediul rural. Este timpul ca și copiii din mediul rural să aibă aceleași oportunități ca şi cei din mediul urban. Ne întoarcem la originile noastre sănătoase. Învățați-vă copiii să iubească România! Hai să învățăm copiii să rămână aici, să învețe o meserie. Să aibă un viitor în această țară, pentru că numai așa putem construi România pe care ne-o dorim cu toții! Autoritățile locale și BookLand merită tot respectul nostru. Cred că mai aproape unii de alții putem să realizăm ceea ce ne dorim pentru viitorul copiilor noștri. Dumnezeu să ne ajute pe toți, umăr lângă umăr!”, a declarat Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș.

Campusul BookLand din Argeș, întins pe 80.000 de metri pătrați, va include toate facilitățile moderne pentru educația completă a peste 300 de elevi. Darea în folosință a acestuia este planificată pentru 2025.

Printre participanții la eveniment s-au numărat și senatorii Ovidiu Puiu și Cristina Mariana Stocheci, deputatul Pavelescu Nicolae, Adrian Dumitru Bughiu – vicepreședinte C.J. Argeș, subprefectul Bogdan Minciunescu, primarul ales al orașului Mioveni, Aurel Costache, primarii Nicolae Dascălu de la Mărăcineni, Cosmin Ștefan de la Hârtiești, Vasile Leau de la Boteni și Nicolae Rachieru de la Budeasa.