Joi, 26 septembrie, am luat parte la Gala Fundației „Copii în dificultate”, care a avut loc la Palatul Bragadiru. Cu această ocazie, organizația a sărbătorit 35 de ani de activitate.

„Children in Distress” a fost înființată în anul 1990, pentru a îngriji copiii orfani cu HIV/SIDA. În prezent, organizația de caritate gestionează centre pentru copii bolnavi, majoritatea fiind abandonați.

„Children in Distress” desfășoară și un program afterschool și de weekend pentru copiii aflați în situații de risc din Corbeni.

Fundația oferă burse elevilor de gimnaziu din județul Argeș care dau dovadă de excelență academică și ale căror familii nu au fonduri pentru articole precum laptop-uri, rechizite și îmbrăcăminte.

Fundația a început activități în România în anul 1990, funcționează ca ramură a Fundației „Children in Distress” din Marea Britanie și a îngrijit peste 300 de copii în centrele sale și aproximativ 20.000 de copii și adulți tineri, prin diferitele sale programe. Oferă îngrijire și sprijin copiilor cu afecțiuni neurologice grave. Totodată, promovează egalitatea de șanse și incluziunea socială pentru aceste grupuri vulnerabile.

În anul 2021, Primăria Corbeni a semna parteneriatul de colaborare cu Fundația CID. Astfel, în urma acestui parteneriat și cu efortul necondiționat al doamnei Florina Işfan, mediator educațional, reprezentanta fundației în județul Argeș, copiii vulnerabili din localitate beneficiază de sprijin și ajutor.

Mulțumesc Fundației CID pentru Diploma de excelență primită și îi asigur în continuare de susținere în vederea activităților efectuate pentru copiii aflați în dificultate!

La finalul întâlnirii s-a subliniat impactul semnificativ al proiectelor „Children in Distress” asupra copiilor vulnerabili și rolul vital pe care sponsorii îl joacă în susținerea acestor inițiative.

#FundațiaCopiiînDificultate #Argeș #PrimariaCorbeni