Reprezentanți ai Primăriei Municipiului Pitești au onorat invitația de a participa la evenimentul desfășurat astăzi, 18 septembrie 2024, în comuna Vulturești din județul Argeș: punerea pietrei de temelie a Campusului Școlar BookLand, care are ca scop susținerea dezvoltării învățământului profesional dual în mediul rural.
Proiectul derulat de Asociația BookLand vizează crearea unui campus educațional modern, care să sprijine elevii din familii sărace și să contribuie la reducerea abandonului școlar prin oferirea de formare profesională adaptată cerințelor pieței muncii.
Punerea pietrei de temelie a campusului a inclus o sesiune de discursuri pe tema „Dezvoltarea economică prin educație și inovație: dialog între experți, antreprenori și instituții de învățământ”.
În cadrul evenimentului, au luat cuvântul membri ai Guvernului României, europarlamentari, primari și reprezentanți ai altor instituții locale și centrale, printre care: Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Adeline Dan, secretar de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș, Ovidiu Puiu, senator, Liviu-Eugen Poşircă, primarul comunei Vulturești, Dănuț Teodorescu, director al Direcției Servicii Publice din cadrul Primăriei Municipiului Pitești, Dumitru Tudosoiu, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Argeș și Mihaela Petrovan, președinta Asociației BookLand. Discursurile au evidențiat importanța educației și misiunea organizațiilor care au rol în implementarea proiectelor ce susțin dezvoltarea învățământului profesional dual.
Oaspeții au fost întâmpinați cu demonstrații ale meseriilor tradiționale și s-au bucurat de spectacolul de dans și muzică populară susținut de copiii din comuna Vulturești. În cadrul ceremoniei de punere a pietrei de temelie a campusului, participanții au fost invitați să introducă obiecte simbolice în Capsula Timpului și să lase un mesaj personalizat.
Acest eveniment simbolizează un pas important în sprijinirea educației și formării profesionale în mediul rural, având un impact semnificativ asupra comunității locale din județul Argeș și din România, în general.