Europarlamentarul AUR Georgiana Teodorescu a declarat că Ursula von der Leyen a anunțat că țările afectate de inundații nu vor primi ajutorul financiar sperat din Fondul de Solidaritate. Potrivit europarlamentarului AUR, argumentul șefei Comisiei Europene a fost acela că nu sunt bani suficienți în Fondul de Solidaritate și că statele afectate ar trebui să folosească fondurile de coeziune deja alocate, dar care sunt foarte greu accesibile din cauza birocrației.

„Săptămâna trecută s-a votat o rezoluție pentru ca Uniunea Europeană să acorde ajutor financiar din Fondul de Solidaritate pentru țările afectate de inundații, adică și pentru România. S-a votat acea rezoluție propusă de grupul politic ECR, din care face parte și AUR. Între timp, Comisia Europeană, condusă de doamna Ursula von der Leyen, cea pe care AUR nu a votat-o, ne-a spus că, de fapt, ar trebui să căutăm bani în altă parte, pentru că în fondul de solidaritate nu sunt bani suficienți. Motivul real, nedeclarat: Europa s-a concentrat pe ajutoare pentru Ucraina! Așa că trebuie să ne descurcăm cu banii disponibili prin fondurile de coeziune pe care i-am primit deja acum patru ani și care sunt foarte greu de accesat și de cheltuit din cauza birocrației. Deci, în esență, operația a reușit, pacientul a decedat!”, a spus europarlamentarul AUR.

Potrivit Georgianei Teodorescu, la finalul zilei rămânem noi cu ai noștri și, „dacă vrem să ne fie bine și dacă vrem să depășim greutățile, trebuie să fim solidari și să ne ajutăm”.

„Dragi români, nu ne vin ajutoare de afară! Noi singuri trebuie să ne ajutăm unii pe alții. Așa cum colegii mei au mers deja în teritoriu, la Pechea și au muncit zi lumină acolo ca să-i ajute pe oameni să-și reconstruiască locuințele, asta este singura soluție pe care o avem. Asta învățăm din acest du-te-vino, din această plimbare de la Ana la Caiafa. Că la finalul zilei suntem noi cu ai noștri, și dacă vrem să ne fie bine și dacă vrem să depășim greutățile, trebuie să fim solidari și să ne ajutăm!”, a subliniat eurodeputatul AUR.