# Mesajul vicepreședintelui Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu, transmis la deschiderea oficială a manifestărilor culturale organizate în cadrul celei de-a XXXI-a ediții a Zilelor Municipiului Pitești.
# Cei mai importanți sunt oamenii care s-au născut sau au trăit aici!
Piteștiul este asociat, nu de puține ori, cu Simfonia Lalelelor, de unde și-a căpătat și renumele de „Orașul Lalelelor” sau cu Uzina Dacia – uzina unde s-a fabricat primul autoturism din România și, din fericire, cu multe alte lucruri frumoase. Dar cei mai importanți sunt oamenii care s-au născut sau au trăit aici, personalități locale și naționale care și-au pus amprenta nu doar asupra comunității locale, ci au influențat chiar și istoria României, din punct de vedere politic, economic, cultural sau academic. Și nu spun vorbe mari! Unul dintre aceștia este aici între noi! Încep deci prin a-l felicita și eu pe dl. Ilariu Isac, „părintele” Simfoniei Lalelelor, cel care astăzi a primit titlul de „Cetățean de Onoare al municipiului Pitești”.
Zilele Municipiului Pitești ne sunt dedicate, iar primăria a pregătit mai multe evenimente cultural-artistice pentru toate gusturile. Dar Zilele Piteștiului sunt o bună ocazie de a rosti câteva din numele celor mai cunoscute personalități piteștene, trecute sau contemporane nouă:
- Ion C. Brătianu (1821-1891), om politic, membru de onoare al Academiei Române, prim-ministru al României.
- Armand Călinescu (1893-1939), om politic, prim-ministru, ministru și economist.
- Nicolae Dobrin (1947-2007), fotbalist, decorat cu Ordinul Național „Serviciul Credincios”.
- Cristi Minculescu (n. 1959), cântăreț de muzică rock, solist al trupei Iris.
- Sebastian Papaiani (1936-2016), actor, decorat cu Ordinul Național „Serviciul Credincios”.
- Zavaidoc (1896-1945), cântăreț de muzică populară și romanțe.
- Rudolf Schweitzer-Cumpăna (1886-1975), pictor.
- Marin Bolocan (1937-2015) – a concurat la categoria greco-romană la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo din 1964. Campion național și balcanic.
- Ruxandra Dragomir (n. 1972), jucătoare de tenis de câmp.
- Crinu Olteanu, campion mondial la box categoria cocoș.
- Marian Oprea (n. 1982), atlet, argint la Jocurile Olimpice de Vară din 2004.
- Ion Minulescu (1881-1944), scriitor, a făcut școala primară și gimnaziul la Pitești.
- Robert Glință (n. 1997), înotător.
Și mai departe vă las pe dumneavoastră să rostiți un astfel de nume, cu voce tare sau în gând, drept aducere aminte sau mulțumire!
În încheiere felicit administrația locală, pe primarul Cristian Gentea și echipa sa pentru că, în această perioadă, Piteștiul are foarte multe proiecte în implementarea care privesc modernizarea și dezvoltarea municipiului. Împreună construim prin proiectele pe care le avem!
Și o parte din proiectele de investiții ale Consiliul Județean Argeș sunt implementate aici, în Pitești. Avem trei proiecte la Spitalul Județean de Urgență Pitești, proiecte care aduc plus valoare sistemului sanitar, investim în patrimoniul cultural, avem proiecte Muzeul Județean Argeș și Galeria de Artă „Rudolf Schweitzer-Cumpăna”.
Încă o dată: La mulți ani, Pitești! La mulți ani, piteșteni!
Marius Nicolaescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș
„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.