Societatea Apă Canal 2000 SA face apel către toţi utilizatorii să acorde mai multă atenţie modului în care folosesc apa potabilă, mai ales în perioadele de secetă prelungită, pentru a evita prejudicierea alimentării cu apă a unui număr semnificativ de consumatori.
În ultimele zile, societatea Apă Canal 2000 SA a luat măsuri pentru utilizarea la maximum a capacităților de producție, transport și distribuție a apei potabile. Cu toate acestea, în anumite zone din aria de operare au apărut disfuncționalități în asigurarea continuă a apei potabile pentru care nu există soluții tehnice de rezolvare imediată. Ca urmare, pentru a evita avariile repetate datorate creșterii presiunii în rețeaua de distribuție, precum și furnizarea restricționată a apei potabile, rugăm consumatorii să nu utilizeze în exces apa potabilă pentru a nu priva alți beneficiari de minimul necesar util fiecărei gospodării.
„În cazul reducerii drastice a debitelor surselor de apă în această perioadă de secetă, distribuția apei se va face după un program propus de operator și aprobat de autoritatea administrației publice locale, program ce va fi adus la cunoștință utilizatorilor în timp util, prin mijloace adecvate. În această situaţie sunt vizate comunele Albota, Bradu, Lunca Corbului, Mărăcineni, Mihăeşti, Moşoaia, Oarja şi Poiana Lacului, dacă secetă persistă şi cetăţenii nu adoptă un comportament civic şi responsabil faţă de utilizarea raţională a apei.
Recomandăm populaţiei să utilizeze raţional apa potabilă, numai în scopurile prevăzute în contractul de furnizare a serviciului de alimentare cu apă, respectiv consum personal şi uz casnic, şi să evite folosirea acesteia în alte scopuri, cum ar fi: activităţi de agrement, activităţi agricole, irigatul grădinilor, spălatul teraselor, curţilor, pavajelor.
Utilizarea apei potabile în exces afectează în special utilizatorii din zonele mai înalte sau pe cei aflați la capăt de rețea, care rămân fără apă sau primesc apă cu presiune scăzută în condiții de creștere a consumului.
Societatea Apă Canal 2000 va face în continuare eforturi pentru a asigura un regim de furnizare a apei 24 de ore din 24, prin implementarea lucrărilor de investiţii şi modernizare, dar contează și pe sprijinul utilizatorilor în ceea ce privește folosirea rațională a resurselor de apă. În caz contrar vom fi nevoiți să trecem la furnizarea apei cu program!
Folosirea rațională a apei și prevenirea risipei reprezintă o responsabilltate comună, a operatorului de apă și a tuturor consumatorilor!”, a declarat directorul general Mihail Marinescu.
„Citește, apreciază, comentează şi distribuie!” – „Read, like, comment and share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.
Trackback-uri/Pingback-uri