Luni, împreună cu președintele și noua echipă de consilieri județeni, am depus jurământul în sala mare a celei mai importante instituții publice argeșene. Un moment emoționant, care ne-a reamintit de responsabilitățile majore pe care le avem pentru locuitorii județului Argeș și, implicit, pentru România.
Chiar dacă mă aflu la primul mandat, apartenența la executivul teritorial îmi dă sentimentul că nu plecăm din blocstarturi, ci venim cu elanul realizărilor semnificative din ultimii ani. Este cunoscut faptul că, într-o perioada efectivă de numai doi ani și jumătate – restul mandatului fiind ocupat cu măsuri defensive anti-Covid, Consiliului Județean Argeș și-a depășit realizările din toată perioada 1990-2021.
În calitate de membru al Comisiei de sănătate din cadrul Consiliului Județean, voi începe cu domeniul meu preferat. Dezvoltarea infrastructurii medicale este un alt punct forte al administrației teritoriale, care a alocat în sănătate 70 de milioane euro reprezentând 10% din bugetul de investiții al județului. Rețeaua spitalicească din Argeș cuprinde nouă instituții, fiind probabil cea mai amplă din țară. Astfel, pacienții argeșeni adulți beneficiază de servicii medicale de urgență la Spitalul Județean, al cărui UPU tocmai a fost extins și modernizat, dar și la CPU din alte câteva locații. De asemenea, în ultimii ani, UPU de la Spitalul de Pediatrie a fost extins și modernizat, iar instituția a înregistrat o creștere calitativă care îi conferă o influență regională. Spitalul „Constantin Bălăceanu Stolnici” din Ștefănești, Spitalul „Sf. Andrei” din Valea Iașului, Spitalul „Sf. Maria” Vedea și Spitalul Brădet oferă servicii medicale foarte apreciate în Geriatrie, Pneumoftiziologie, Psihiatrie și Reumatologie.
Și la nivelul dispensarelor comunale s-au înființat câteva centre noi de permanență, de exemplu la Bogați, iar la Stolnici s-a construit un dispensar nou cu mai multe camere de consultații și aparatură medicală uzuală.
Dintre lucrările de infrastructură rutieră se detașează Autostrada Pitești-Sibiu și Drumul Expres Pitești-Craiova. De asemenea, asfaltarea drumurilor județene este extraordinară, totalizând sute de kilometri cu care Argeșul este pe primul loc în euroregiunea Muntenia Sud. Astfel de lucrări s-au efectuat în toată țara și beneficiem de ele în călătoriile mai lungi. De pildă, circulând într-un weekend bară la bară pe un drum național din județul Brașov, navigatorul mi-a oferit posibilitatea de a ocoli ambuteiajul pe drumuri județene proaspăt asfaltate, similare cu cele de la Negrași, Costești, Hârsești etc., pe care le știam foarte bine din campania electorală.
Este de remarcat și spectaculosul pod în arc de la Dâmbovicioara, cel mai mare de acest tip din țară, care reduce semnificativ timpul de rulare spre și dinspre Brașov.
Renovările unor obiective culturale, cum sunt Muzeul Județean, Cetatea Poenari sau Muzeul de Artă „Rudolf Scheitzer-Cumpăna” ne alimentează identitatea de argeșeni și au început deja să atragă turiști, iar valorificarea potențialului Munților Făgăraș pentru sporturile de iarnă este aproape.
Ne dorim un mandat bun, în care energiile să fie convergente spre binele tuturor argeșenilor, în armonie cu conștiința civică și jurământul depus!
Rubricile și știrile de sănătate sunt susținute de CATENA – Farmacia Inimii.