Consiliul Județean Argeș, prin spitalele pe care le are în administrare, derulează, la această oră, șapte proiecte europene cu finanțare nerambursabilă în contextul COVID-19 – „Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare cauzată de COVID-19”, în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare.
Spitalul de Pneumoftiziologie Leordeni a semnat miercuri, 03.11.2021, contractul de finanţare pentru proiectul „Creşterea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19”, având o valoare totală de 3.577.760,80 lei. Prin acest proiect, spitalul a achiziționat aparatură medicală, precum aparat radiologie medicală, analizatoare, monitoare pentru monitorizarea funcţiilor vitale ale pacienţilor, staţie centrală de monitorizare funcţii vitale, paturi electrice, frigider morgă, roboţi UVC şi O3 pentru dezinfecţia spaţiilor medicale, maşini de spălat pardoseli, lămpi UV-C flux aer, nebulizatoare electrice pentru dezinfecţie, dar și echipamente pentru dezinfecţie, instalaţii şi materiale sanitare.
În cadrul spitalelor aflate în administrarea Consiliul Județean Argeș se mai derulează alte 6 astfel de proiecte, a căror valoare totală este de 115.304.000 lei:
La Spitalul Județean de Urgență Pitești, proiectul este aproape finalizat. Acolo a fost deja solicitată prima cerere de plată pentru aparatura achiziționată – aparatură imagistică necesară identificării complicațiilor asociate COVID-19, aparatură pentru intervenții terapeutice, aparatură pentru monitorizarea continuă a funcțiilor vitale, paturi necesare tratării pacienților COVID-19, cărucioare, tărgi, substanțe pentru decontaminare, dezinfectanți, echipamente de protecție.
La Spitalul de Pediatrie Pitești, prin proiect au fost achiziționate și se află în dotarea spitalului stații centrale cu monitoare, ventilatoare mecanice, injectomate și infuzomate, robot de dezinfecție, aparat de radiologie, lămpi UV, laringoscoape copii, materiale de protecție. În scurt timp va fi livrată și linia de biologie moleculară (PCR).
Spitalul Orășenesc „Regele Carol I” Costești se află în procedură de achiziție în cadrul acestui proiect. În urma achiziției, unitatea sanitară va fi dotată cu ecografe, aparate de radiologie, ventilatoare, electrocardiografe, lămpi chirurgicale injectomate, infuzomate, pompe medicale, concentratoare de oxigen, analizoare, aparate de detectare și de analiză, consumabile medicale, combinezoane de unică folosință.
La Spitalul de Psihiatrie Vedea, proiectul este în derulare. Spitalul a primit o parte din echipamentele achiziționate. Prin acest proiect, unitatea sanitară va fi dotată cu aparatură de laborator, precum și consumabilele necesare, echipamente de protecție personală ca: halate de unică folosință, măști chirurgicale, mănuși chirurgicale, scuturi și ochelari de protecție COVID-19, botoșei de unică folosință, combinezoane de protecție COVID-19.
Spitalul de Recuperare Brădet a fost dotat deja cu echipamente, dispozitive medicale si consumabile medicale pentru prevenție, decontaminare, suport triaj și protecție. Este vorba despre consumabile de uz medical, echipamente medicale de protecție și un cort de triaj.
La Spitalul de Pneumoftiziologie Valea Iașului (foto) au fost semnate contractele, iar de joi, 04.11.2021, au început să sosească echipamentele de protecție – combinezoane, halate, mănuși, măști etc. De asemenea, spitalul va mai fi dotat cu aparatură medicală, precum tomograf, ecograf Doppler, ecografe portabile, aparat de radiologie digitală, sistem PACS, dar și cu dezinfectanți.
„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.