În seara aceasta, piteștenii care locuiesc în zona Constructorilor-Gheorghe Doja se uitau cu teamă la norii de ploaie. Ultima oară, zona garajelor a fost inundată, acolo unde s-a făcut străpungerea din strada Constructorilor către Blocul 5, cu ieșire la strada „Gheorghe Doja”.

Consilierul Răzvan Șerbănoiu s-a luptat ca în zonă să se facă această modernizare. Nu și-a închipuit, însă, că lucrarea, pentru care Primăria Pitești a plătit aproximativ 425.000 lei, va fi făcută de mântuială, fără un sistem corespunzător de scurgere al apei. Ne întrebăm care este dirigintele de şantier care a avizat această lucrare pentru că, în mod evident, s-au cheltuit niște bani pentru o lucrare gândită din birou. Dacă tot am cheltuit niște bani, hai să o facem cu responsabilitate!

Locuitorii din zonă au mai sesizat Primăria Pitești cu privire la consecințele pe care le au aceste lucrări de mântuială. Deocamdată, nimeni nu s-a sesizat, deși nu e nevoie de ploi abundente ca zona să se transforme într-o piscină publică! Nu e normal să-ți bați joc și de banii oamenilor, și apoi să-i mai și ignori când îți semnalează că tu, administrația locală, nu ți-ai făcut treaba cum trebuie!

O altă mare problemă pe care ne-au semnalat-o locuitorii este cea a izvorului care se află pe un teren retrocedat. Vorbim despre un izvor de unde locuitorii își iau apa încă din 1981. Noi am contactat proprietarii şi sperăm să găsim înţelegere şi să dea drept de folosință gratuit asupra terenului către Municipalitate, şi astfel ADP-ul să repornească izvorul. Credem că Executivul trebuia să medieze această problemă și să-i convingă pe proprietari, până la găsirea de soluții, să permită accesul populației la acest izvor, cu atât mai mult cu cât terenul este degrevat de orice construcție.

Locurile de parcare insuficiente reprezintă o altă problemă și în acest cartier. Însă locuitorii mai sunt deranjați de un fenomen: proprietarii din blocurile nou construite le ocupă locurile „la liber” sau fac cerere la Primăria Pitești pentru închirierea unora. Potrivit autorizației de construire, ar trebui să aibă loc de parcare la blocul lor. Problema este că, spun spun locuitorii, la parterul blocurilor noi nu s-a mai făcut parcare, ci s-au deschis spații comerciale.

Am spune că nu ar strica o verificare, dar suntem convinși că administrația locală știe exact despre ce este vorba dar, din rațiuni pe care doar le intuim, se face că nu vede…

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.