Despre FC Argeș se discută acum cu multă patimă. Se aruncă vina în stânga și în dreapta. Cam târziu și cu costuri extrem de mari! În nenumărate rânduri s-a semnalat amestecul nepermis al primarului PSD în viața clubului, atât personal, cât și prin oamenii numiți cu mânuța sa. FC Argeș este echipa cu cel mai mare buget care retrogradează! Vorbim despre banii piteștenilor, în bună parte. Cine răspunde pentru managementul catastrofal? Nimeni!

Primarul anunță decizii radicale ca și cum nu am vorbi despre echipa piteștenilor, ci despre o echipă confiscată pe persoană fizică, deși banii sunt cât se poate de publici. Cu trei ani înainte își făcea campanie electorală cu FC Argeș la braț. Tot pe bani publici. Atenție, în ciuda insistențelor în Consiliul Local, a refuzat să facă public modul în care au fost folosiți banii piteștenilor!

Dar dacă tot am ajuns în acest nefericit moment, nu foarte greu de anticipat, poate ar trebui să punctăm, „la rece”, niște chestiuni.

În primul rând, se naște încă o dată o întrebare pertinentă: ar trebui o administrație locală să investească în fotbal? Reformulez întrebarea, adaptând-o realităților de la Pitești: ar trebui o administrație locală să investească în fotbal dacă nu a fost în stare, în peste 30 de ani, să asigure cetățenilor servicii de sănătate civilizate, creșe, grădinițe și școli suficiente și moderne, parcuri industriale care să asigure locuri de muncă variate și remunerate decent, infrastructură rutieră adecvată și servicii publice de calitate? Întrebarea cred că este retorică.

FC Argeș este brandul nostru, al piteștenilor, și pentru el ar fi trebuit să ne luptăm să găsim investitori credibili și sponsori serioși și de calitate, care să înțeleagă faptul că, dacă dau un ban, nu înseamnă că sunt și antrenori. Administrația publică ar putea pune la dispoziție infrastructura sportivă destul de costisitoare financiar.

Urmează să avem stadion nou. E foarte bine, doar că am uitat de pista de atletism. Când a fost desființată, primarul a spus că va face un stadion separat doar pentru asta. Nu mă așteptam să se țină de cuvânt, nu îi stă în caracter.

Banul public ar trebui folosit pentru sportul de masă, pentru sprijinirea performanței în rândul copiilor și al tinerilor noștri. Observ din ce în ce mai multe administrații care susțin, spre exemplu, costul cursurilor de înot. La noi, un părinte falimentează numai gândindu-se cât l-ar costa să-și țină copilul la cursurile de înot care au loc la Bazinul Olimpic: intrare, plata antrenorului, taxa de culoar! Să dai aproximativ 100 de lei pe o singură ședință este enorm chiar și pentru un părinte cu un venit mediu!

Aș fi înțeles să susții un FC Argeș în care joacă și tinerii crescuți în pepiniera noastră. Dar să plătești cu bani grei ego-ul și interesele personale ale unui primar, contraperformanța, transferurile dubioase, o conducere extrem de slabă managerial, asta mi se pare revoltător.

Am ajuns în același punct ca în momentul în care Consiliul Județean Argeș lăsa FC Argeș din brațe, cu securea DNA deasupra capului. Și atunci vorbeam despre contraperformanță, despre lipsă de transparență în privința cheltuirii banului public, despre transferuri dubioase… PSD n-a învățat nimic din greșelile trecutului și a îngropat, încă o dată, echipa.

Voi ce credeți că ar trebui făcut de acum înainte?

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.