Lucrările de reabilitare de la Spitalul de Recuperare Brădet, unitate sanitară aflată în administrarea Consiliului Județean Argeș, se apropie de final. Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu, a mers la fața locului pentru a analiza modul în care constructorul a respectat obligațiile contractuale.

Lucrările au început pe 19 aprilie anul acesta, fiind vorba despre un proiect pe fonduri europene care a vizat „Creșterea Eficienței Energetice a Spitalului de Recuperare Brădet”. „Acest proiect este inclus în cele 5 proiecte de reabilitare a construcțiilor din infrastructura de sănătate pe care le are Consiliul Județean Argeș. Ne apropiem de finalul execuției lucrărilor, practic va fi primul proiect pe fonduri europene ce se va închide în județul Argeș, în exercițiul financiar 2016-2020. În cadrul proiectului s-au realizat lucrări de anvelopare, lucrări de schimbare a tuturor corpurilor de iluminat, a caloriferelor și s-au instalat panouri electrice pentru a reduce consumul de energie. Se vor reduce și emisiile de dioxid de carbon astfel încât la finalul proiectului practic din 548 de tone de dioxid de carbon eliberate anual în atmosferă se va ajunge la aproximativ 156 de tone. Se va reduce și consumul de energie electrică de la 2.538.214 kWh/pe an la aproximativ 828.542 kWh /pe an. Am vizitat întreg spitalul și am văzut mai multe lucruri bune care s-au întâmplat aici. Alături de acest proiect, spitalul mai desfășoară încă două investiții pe fonduri proprii. Ne dorim ca la finalul celor trei proiecte, beneficiarii serviciilor să găsească un confort ridicat, iar cât mai multe persoane să își găsească aici sănătatea.

Trebuie spus că față de graficul inițial ne aflăm totuși în întârziere cu aproximativ 2 luni de zile. Conform prevederilor contractului, constructorul va fi penalizat cu 0,1% pe zi pentru restul lucrărilor care au rămas de executat. Practic suntem puțin dezamăgiți, pentru că în toate cele 12 proiecte avem întârzieri, însă lucrul bun este că el va fi dus până la capăt și ne dorim ca toate proiectele pentru care am semnat contracte pe fonduri europene să fie finalizate. Ca de fiecare dată, așa cum am obișnuit partenerii noștri, noi ne deplasăm pe teren și avem discuții cu proiectanții, cu dirigintele de șantier și cu constructorii, identificăm problemele și găsim soluții pentru ele astfel încât să putem duce la bun sfârșit proiectele pe care le avem” a punctat vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu.

Proiectul depus de Consiliul Județean Argeș, cu o valoare totală de 4.273.336,36 lei, a beneficiat de finanțare europeană prin Programul Operațional Regional 2014-2020, din care 3.160.266,77 lei reprezintă valoarea totală nerambursabilă solicitată, iar 1.113.069,59 lei este contribuția beneficiarului.

Unitatea sanitară a beneficiat de lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire şi furnizare a apei calde de consum, iluminat şi ventilare, izolare termică la exterior, termoizolarea la exterior a pereților supraterani ai subsolului (soclu), termohidroizolarea terasei corpului anexă, a planșeului sub pod şi izolarea termică a planșeuluipeste subsol. A fost construită și o scară pe structură metalică pentru evacuare în caz de incendiu.

Lucrările au fost realizate de ASOCIEREA SC ROLOPLAST TEHNOCONSTRUCT SRL și S.C EVOLUTION PROSERV SRL, având o durată de execuție de 5 luni.

Spitalul de Recuperare Brădet este situat într-o regiune cu tradiție balneară, apele sulfuroase descoperite de fotograful Ioan Nicolescu în anul 1888, fiind la baza înființării stațiunii Brădet. Clădirea monobloc cu 8 etaje a fost construită în anul 1975. De la preluarea în administrare (în anul 2010), Consiliul Județean Argeș a investit constant în îmbunătățirea condițiilor hoteliere. Spitalul oferă și asigură asistență profilactică, curativă și de recuperare medicală, prin ambulatoriu integrat și prin spitalizare continuă.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.