Conducerea Consiliului Județean Argeș își exprimă, din nou, dezaprobarea cu privire la modul în care prefectul PNL de Argeș, Radu Perianu, înțelege să își respecte atribuțiile din fișa postului. Domnul prefect continuă să trăiască în și din minciună și încearcă să își facă imagine politică lansând neadevăruri în loc să își facă datoria.

Astăzi, prefectul a convocat o ședință de lucru cu Direcția de Sănătate Publică Argeș, directorii de spitale din județ și șefii secțiilor ATI, ședință în care ar trebui să se discute ce soluții ar putea fi găsite pentru a asigura activitatea curentă la Secția Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență. Din păcate, întregul personal medical și administrativ a fost convocat degeaba, prefectul părăsind sala de ședințe înainte de a se creiona măcar un set de posibile soluții, nemulțumit, se pare, de lipsa conducerii C.J. Argeș de la această ședință.

Or, la această ședință a fost prezentă doamna Anci Ionescu, cea care a fost mandatată de președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, să participe, fiind cea mai bună specialistă pe domeniu din cadrul C.J. Argeș. Anci Ionescu este președinte al Consiliului de Administrație de la Spitalul Județean de Urgență Pitești, consilier personal pe probleme de sănătate al președintelui Ion Mînzînă și are un background cât se poate de solid: a fost director medical al Spitalului Județean, a avut activitate la nivel guvernamental și a fost director general adjunct la CNAS. Așadar, vorbim de competență, nu de lipsă crasă de cunoștințe, așa cum este cazul prefectului de Argeș!

Este adevărat că SJU Pitești este în subordinea C.J. Argeș, dar nu înțelegem care ar fi putut fi rolul președintelui Consiliului la o astfel de ședință în care se discutau aspecte tehnice și la care nu a mai fost prezent niciun alt primar de la vreo localitate care are în subordine alte spitale.

Prefectul de Argeș a preferat să se comporte total neadecvat și să arunce cu acuze gratuite, neavenite și cu tentă politică, în contextul în care este greu de presupus că nu știa sau nu fusese informat de calitatea persoanelor invitate.

Oricum, poate dl prefect poate spune și când a invitat conducerea C.J. Argeș la momentul în care a dispus acele controale în spitalele din subordinea instituției noastre, ca să păstreze aceeași linie de consecvență!

În fapt, fiind vorba despre o situație de criză, dl Perianu ar fi trebuit să intermedieze o posibilă detașare a unui medic specialist ATI de la alte spitale municipale sau orășenești la Spitalul Județean sau să facă demersurile, în calitate de reprezentant al guvernului în teritoriu, către Ministerul Sănătății care să emită un ordin prin care un medic specialist ATI să fie detașat pe o perioadă determinată la SJU. Tot așa cum, pe perioada pandemiei COVID, prin ordin al DSP Argeș, medici de la SJU Pitești au fost detașați la Spitalul Orasenesc Mioveni!

Info: De la 1 decembrie 2023, la Secția Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență, activitatea curentă ar trebui asigurată de un singur medic specialist, ceea ce este imposibil. Facem precizarea că în privința gărzilor nu vor fi probleme!

În acest moment, din cei trei medici anesteziști, unul a suferit un infarct și este în concediu medical, iar un al doilea își va încheia raporturile de muncă de la 1 decembrie prin demisie.

La nivelul spitalelor din subordinea Consiliului Județean Argeș nu există posibilitatea detașării de medici pe această specialitate, din lipsă de personal, singura variantă fiind detașarea de medici de la alte spitale din județ sau din țară.

În luna mai, Spitalul Județean de Urgență Pitești a trimis către minister o situație a personalului, solicitând ca prin memoriu să poată angaja medici pe secțiile deficitare, în contextul în care aceasta este singura variantă după ce angajările au fost blocate prin O.U.G. 34/2023, până la 31 decembrie 2023.

În acest context, conducerea SJU Pitești a informat DSP Argeș care – la rândul său – a informat Prefectura Argeș, având în vedere că prefectul, în calitate de reprezentant al guvernului în teritoriu, are obligația de a face demersuri către ministere, mai ales în anumite situații de criză.

Cum a făcut aceste demersuri, a explicat singur argeșenilor!

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.