Cu toții ne dorim legi mai bune pentru români. Pentru legi mai bune este nevoie să cunoști îndeaproape realitățile, să cunoști viața oamenilor, funcționarea administrației, legile existente, să asculți vocea practicienilor și experților.
Pentru legi mai bune este nevoie de coeziune, de armonie între parlamentari, indiferent de formațiunea politică, este nevoie să ne concentrăm pe soluții adecvate, să ne unim energiile pentru proiecte comune care să dureze.
Membri ai Comisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților au fost pentru două zile în Argeș, în prima ședință în teritoriu din acest mandat, pentru că deciziile trebuie luate plecând de la nevoile comunităților și nu privind dinspre București!
Am avut zile pline și utile! Muzeul Golești ne-a deschis în mod simbolic intrarea în Argeș, înțelegând astfel valoarea identitară, istorică și culturală a instituțiilor finanțate de autoritățile locale. Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și Nicolae Velcea, primarul orașului Ștefănești, ne-au primit și ne-au transmis cât de mult înseamnă Goleștii pentru România.
În ședința care s-a desfășurat la Primăria Municipiului Pitești am adoptat 16 proiecte legislative. Gazdă bună ne-a fost primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, și, totodată, ne-a onorat cu prezența ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, alături de care membrii comisiei au făcut o vizită la Sala Polivalentă, obiectiv atât de așteptat de către piteșteni. Sala Polivalentă, finanțată de Compania Națională pentru Investiții, va fi dată în folosință nu peste mult timp datorită mobilizării primarului Cristian Gentea și a echipei sale.
La Mioveni avem un proiect pilot-unic în România, model de bune practici care ne dorim să fie preluat de cât mai multe autorități locale. Nămolul provenit de la Stația de Epurare din Mioveni este transformat în fertilizator de calitate prin transformarea deșeurilor organice în resurse. Am fost unul dintre susținătorii Legii nr. 181/2020 privind gestionarea deșeurilor nepericuloase compostabile. Bogdan Balanișcu, secretar de stat în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, prezent la Mioveni, ne-a asigurat de suportul său pentru ca normele tehnice ale Legii să fie emise cât mai rapid prin ordin comun al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
Spitalul Mioveni, singurul construit de la zero după 1990 în România, este un exemplu care trebuie mutiplicat în cât mai multe comunități. Am discutat despre necesitatea investițiilor publice în sistemul sanitar, despre structura spitalicească din România, despre salarizarea în sistemul medical, despre nevoia unei legi a malpraxisului, despre formarea personalului sanitar și despre empatie, un “ingredient” fără de care relația medic-pacient ar fi lipsită de conținut și de menirea ei.
Dacia este inima economiei argeșene și naționale. Performanțele acesteia vorbesc de la sine: cel mai mare exportator al țării, contribuție de aproape 4% la PIB-ul României, 15.000 de locuri de muncă, produse care ajung în peste 40 de țări de pe 4 continente, 350.000 de mașini produse anual. Noi susținem Uzina Dacia pentru a face față marilor provocări din cauza crizei energetice, a impactului Green Deal și a conflictului din Ucraina.
La Primăria Curtea de Argeș am discutat aplicat cu primarul Constantin Panțurescu și cu viceprimarul Ștefan Dumitrache cu privire la problemele pe care autoritățile locale le au în fiecare zi. În urma acestei discuții, am agreat cu toții inițierea unor proiecte comune prin care să corectăm problemele semnalate.
La Curtea de Argeș, locul de care se leagă momente importante ale genezei neamului românesc și în care își dorm somnul de vecii regii României, am vizitat Mănăstirea Curtea de Argeș, Palatul Arhiepiscopal și noua Catedrală.
Le mulțumesc colegilor parlamentari, ministrului Cseke Attila, secretarilor de stat Marin Țole, Vlad Ștefan Niculae, Bogdan Radu Balanișcu, Lucian Rus, Costin Telehuz, Cristian Vasilcoiu, directorului general al Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România – Sorin Munteanu, președintelui Asociației Comunelor din România (AcoR), filiala Argeș – Ion Dumitru și vicepreședintelui AcoR – Valentin Ivan – pentru prezența la lucrările Comisiei!
Le mulțumesc partenerilor din județul Argeș pentru susținerea acțiunii noastre: Ion Mînzînă – președintele Consiliului Județean Argeș, Cristian Gentea – primarul municipiului Pitești, Nicolae Velcea – primarul orașului Ștefănești, Constantin Panțurescu – primarul municipiului Curtea de Argeș, Ion Georgescu – primarul orașului Mioveni, Ciprian Țurlea – viceprimarul orașului Mioveni, ÎPS Calinic Argeșeanul – Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, Elena Iagăr – director Centrul Județean de Cultură și Arte Argeș, Iustin Dejanu – director Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești, Carlos Carrinho – director executiv Uzina Vehicule Dacia și Gabriel Sicoe, director Afaceri Publice Dacia.
„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.