Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti aduce la cunoştință că în data de 18 septembrie se aniversează Ziua Internațională de Monitorizare a Apei (ZIMA), eveniment global de educație menit să stimuleze organizarea şi implicarea publică în acțiunea de protejare a resurselor de apă ale planetei, oamenii de pretutindeni fiind încurajați să testeze calitatea apelor prin efectuarea de monitorizări de bază ale acestora.
În prezent, acest program este coordonat de EarthEcho International, sub denumirea EarthEcho Water Challenge.
Ziua Internațională de Monitorizare a Apei este sărbătorită oficial în data de 18 septembrie, dar activitățile de monitorizare a apei se pot desfăşura oricând, din 22 martie (când se aniversează Ziua Mondială a Apei) până în 31 decembrie, acestea constând în efectuarea cu ajutorul unor truse speciale, a analizelor apei la 4 indicatori, şi anume: oxigen dizolvat, pH, temperatură şi turbiditate.
Societatea Apă Canal 2000 organizează acest gen de acțiuni cu scop educativ prin care motivează elevii să verifice calitatea apei pe care o consumă şi îi îndeamnă să consume apă de calitate. Scopul acestor acțiuni este formarea unei atitudini de respect pentru natură şi dezvoltarea unui comportament responsabil față de mediul înconjurător.
Reamintim faptul că, pentru activitatea desfăşurată în cadrul programului ZIMA, societatea a câştigat în anul 2010 premiul Campionul Apei – continentul Europa, drept recunoaştere a efortului educațional, suportului şi inovației în promovarea calității apei.
Pentru Apă Canal 2000, Ziua Internațională de Monitorizare a Apei este în fiecare zi! Calitatea apei – pe fluxurile de tratare şi epurare, în rețelele de distribuție apă potabilă şi rețelele de canalizare din aria de operare – este monitorizată în permanență prin cele două laboratoare, respectiv Laboratorul Uzinei de Apă şi Laboratorul Ape Uzate, rezultatele analizelor efectuate fiind publice şi afişate pe site-ul: www.apacanal2000.ro, la secțiunea „Informații utile”, în cadrul rubricii destinate calității apei.
„Societatea distribuie utilizatorilor apă potabilă aflată în conformitate cu standardele internaționale, cu caracteristicile de potabilitate corespunzătoare legislației naționale în vigoare, care este în concordanță cu cerințele din domeniu privind calitatea apei potabile. Certificatele emise de RENAR şi Ministerul Sănătății demonstrează faptul că activitățile privind controlul calității apei se desfăşoară zilnic la cel mai înalt nivel de competență profesională. În acelaşi timp, aceste certificate sunt dovezi certe care vin să întărească şi mai mult încrederea deplină a clienților noştri în serviciile efectuate de către societate.
De Ziua Internațională de Monitorizare a Apei reiterăm faptul că o apă curată ne oferă şansa la o viață mai sănătoasă, iar calitatea apei exprimă şi comportamentul nostru față de această resursă prețioasă, în direcția protejării şi conservării calității ei, prin aplicarea unor politici durabile de gospodărire a apelor”, a declarat director general al societăţii, Mihail Marinescu.