Urez un 4 iulie frumos cetățenilor americani care sunt în aceste zile în țara noastră, între care se numără și militari aflați la mare distanță de casă pentru a apăra valorile și idealurile comuntății euro-atlantice! Un gând bun și pentru comunitatea de români din Statele Unite!

La 246 ani de la nașterea națiunii americane, SUA sunt țara cu un rol enorm în construirea unei lumi mai bune, în care autodeterminarea, promovarea și protecția democrației și a drepturilor omului sunt foarte importante! De aceea, mă bucur că între SUA și România există un parteneriat strategic puternic de la lansarea căruia se împlinesc acum 25 de ani! România este și va fi un susținător foarte puternic al unității transatlantice!

Parteneriatul strategic dintre SUA și România are un bilanț extraordinar de bun la nivel bilateral, regional și transatlantic în ceea ce privește domenii precum securitatea, independența energetică, dezvoltarea economică și stabilitatea politică!

Parlamentul României susține parteneriatul strategic cu SUA din toate punctele de vedere și vom continua, prin diplomație parlamentară, dezvoltarea relației noastre speciale de prietenie!

Alina Gorghiu, preşedintele Senatului României

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.