Senatorul PNL de Argeș, Dănuț Bica, s-a adresat ministrului Afacerilor Interne, Marian-Cătălin Predoiu în ceea de privește copiii declarați dispăruți în România în anul 2023 și în prima parte a anului 2024.

Statisticile privind persoanele dispărute din România sunt tot mai îngrijorătoare. Potrivit acestora, mai mult de 3.000 de oameni dispar anual de acasă în țara noastră. Cei mai mulți dintre aceștia sunt copii, care fie pleacă de bună voie, pentru că sunt neglijați de părinți, fie sunt răpiți.

Dănuț Bica: „Având în vedere faptul că informațiile pe această temă care sunt prezentate pe pagina electronică a Poliției Române sunt uneori neclare, vă rog să răspundeți la următoarele întrebări:

– Care este numărul copiilor declarați dispăruți la nivel național în anul 2023 și în prima parte a anului 2024?
– Care este repartizarea acestora pe categorii de vârstă?
– Care este numărul copiilor declarați dispăruți, pe parcursul aceleiași perioade, în județul Argeș?
– Câți dintre aceștia au fost găsiți la nivel național? Dar în județul Argeș?
– Ce măsuri au fost sau urmează a fi implementate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne în colaborare cu alte instituții ale statului român pentru a se realiza reducerea numărului copiilor care dispar de la domiciliu?”.

„Citește, apreciază, comentează şi distribuie!” – „Read, like, comment and share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.