Astăzi am participat la evenimentul care a avut loc la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, printre vorbitori fiind: Dl. Nicolae Ionel Ciucă, Prim-Ministrul României, Dl. Iurie Țurcanu, Viceprim-ministrul Republicii Moldova, Dl. Sebastian Burduja, Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Dl. Lucian Bode – Ministrul de Interne, Secretar General PNL, Dl Ciprian Ciucu – Primar sector 6, Președinte PNL București, Dna. Ligia Deca – Ministrul Educației. Mediul de afaceri a fost reprezentat de firme puternice în domeniu.

În intervenția avută, Dl. Nicolae Ciucă a menționat cele patru priorități strategice în domeniul digitalizării și Securității cibernetice:

  • Servicii publice digitale.
  • Competențe digitale.
  • Digitalizare sectorul privat.
  • Conectivitate prin rețele de mare viteză.

Fiecare participant a menționat rezultatele obținute și formulele aplicate în diferite domenii, iar primarul sectorului 6, Dl. Ciucu, a prezentat aplicația mobilă folosită de cetățeni pentru a semnala diverse situații și probleme care apoi sunt preluate de personalul primăriei și proiectul „Primăria fără hârtie”.

Cred că asta este direcția ce trebuie urmată de orice comunitate care își dorește un loc în societarea performantă a secolului XXI.

Ce fel de soluții de digitalizare credeți că ar trebui implementate pentru comunitatea din Curtea de Argeș?

  • Aplicație mobilă pentru interacțiunea cetățenilor cu primăria.
  • Platformă digitală pentru cereri și reclamații/petiții, înregistrare documente sau să se înscrie în audiențe.
  • Digitalizarea arhivelor.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.