În şedinţa Camerei Deputaţilor din 11 martie 2024 s-a dezbătut Proiectul de lege pentru conferirea lui Aurel Vlaicu a titlului de Erou al Naţiunii Române. Domnul deputat din partea Alianţei pentru Unirea Românilor (A.U.R.), gl.(r) prof. dr. Mircia Chelaru, a avut următoarea intervenţie:

„Sunt mulţumit sufleteşte – şi fac parte dintre semnatarii acestei iniţiative – pentru că ne întoarcem la memoria fixată de aceşti titani ai naţiunii.

Şi merită să scoatem în evidenţă nevoia de a consolida această formă de reacţie a Parlamentului faţă de cei care au ctitorit într-un fel sau altul profilul extraordinar al naţiunii române în panoplia civilizaţiei europene.

Aurel Vlaicu nu este doar un aviator, nu este cel ce a ridicat la 17 iunie avionul său la o înălţime apreciabilă, constatată ca atare şi validată, omologată; el este reprezentantul acestui geniu extraordinar al inventicii. Vă reamintesc că a lucrat la Opel mulţi ani şi a făcut 78 de inovaţii şi invenţii şi îmbunătăţiri aduse motorului Opel. Opelul de astăzi îl are în interior şi pe Aurel Vlaicu, prin intervenţiile sale!

Iată cum, dincolo de ceea ce a spus mai înainte domnul Salan, noi nu comemorăm la 17 iunie, ci celebrăm zborul acestui om, celebrăm un erou. Pentru că noi îl comemorăm în moarte atunci când s-a prăbuşit, la 13 septembrie 1913, la Băneşti, încercând să unească şi prin aer Ţările Române, spaţiul românesc de identitate.

Este o iniţiativă pe care trebuie să o salutăm.

AUR va vota in integrum această iniţiativă.

Şi închei doar spunând: iată cum românii, prin aceste vârfuri de înaltă inteligenţă – în cazul nostru, această intelectualitate şi inteligenţă tehnică – sunt contributori activi şi prezenţi în civilizaţia europeană!”.

„Citește, apreciază, comentează şi distribuie!” – „Read, like, comment and share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.