Senatorul liberal argeşean Dănuț Bica s-a adresat ministrului Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, în privința acoperirii logistice și cu personal didactic de predare pentru clasa a IX-a, învățământ liceal cu frecvență zi, în anul școlar 2022-2023. Parlamentarul a solicitat să-i răspundă la următoarele întrebări:

  1. Având în vedere deficitul acut de personal didactic de predare din învățământul preuniversitar, ce măsuri intenționați să adoptați pentru a asigura necesarul de cadre didactice calificate pentru clasa a IX-a, învățământ liceal cu frecvență zi, în anul școlar 2022-2023?
  2. Cum vă propuneți să stimulați absolvenții facultăților de profil pentru a se orienta către o carieră didactică în învățământul preuniversitar? În acest sens, analizați și posibilitatea de a susține adoptarea unei noi majorări a salariilor pentru personalul didactic?
  3. Ce măsuri aveți în vedere să implementați până la începutul viitorului an școlar pentru a asigura sălile necesare pentru desfășurarea cursurilor la clasa a IX-a?

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.