Primele 350 de companii din România, care au o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro (cifră totală de afaceri de 624 de miliarde de lei), au plătit în 2020 un impozit pe profit de 0,8% din cifra de afaceri, deci puţin sub acel prag de 1% pe care microîntreprinderile îl plătesc.
Microîntreprinderile (cifră de afaceri totală de 204 miliarde) au plătit impozit de 2,4 miliarde, ceea ce înseamnă 1,2% din cifra totală!!!
Rezultă: Marile companii, cu cifră de afaceri de 3 ori mai mare decât IMM-urile, au plătit impozit pe jumătate față de IMM-uri!
Cum rămâne cu povara? De cine avem grijă? De cei care plătesc și fac eforturi să se dezvolte sau de cei care s-au obișnuit să nu plătească taxe și impozite și să topească profiturile în afară?
Spuneți dvs. un investitor care bagă zeci de milioane de euro într-o investiție, deși ani la rândul iese pe pierdere!
Nu înțeleg de unde toată gălăgia. Oare pentru că au ajuns, grație pachetului de măsuri pentru care guvernul condus de Marcel Ciolacu și-a angajat răspunderea, în situația în care trebuie să plătească și ei taxe și impozite în țara unde produc banii, la fel ca alte mari companii sau mici companii care plătesc, an de an, aceste taxe?
Nici nu mai iau în calcul vocile amețite precum cele ale lui Ludovic Orban cel care, pe vremea când era premier PNL, a refuzat să implementeze Directiva Europeană de impozitare a marilor companii, directivă altfel aplicată în cam toată Europa. În fine, să-l lăsăm în neantul lui pe Orban!…
Veți vedea că nu pleacă nicio companie din România. Unde să plece, în alte țări unde vor plăti și mai mult și unde se vor confrunta cu resursă umană mai slab pregătită decât în România?!…
Să fim serioși!
„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.