M-am săturat să răspund la întrebările puerile ale unui domn care, prea ocupat cu retrocedările, nu a reușit să se pună la punct sau să se documenteze în privința problemelor și a legilor administrației.
Consiliul Judeţean Argeş nu este obligat sub nicio formă, din punct de vedere legal, să asigure locuințe de serviciu, dar nu înseamnă că nu a făcut și nu face eforturi pentru a găsi soluții. Tocmai de aceea, preocupat mai mult cu activitatea de campanie electorală permanentă, înțeleg că domnul prefect nu are idee de faptul că în perioada extraordinar de strălucită a guvernării Orban-Cîțu (fostul său idol și al Alinei Gorghiu), Consiliul Județean Argeș a fost împiedicat să construiască un bloc de locuințe de serviciu dedicat în mod special cadrelor medicale.
Nu sunt eu acela care doresc să analizez sau să măsor probitatea morală și profesională a domnului doctor nemulțumit că nu a primit o astfel de locuință. Colegii lui sunt mult mai în măsură.
Chiar dacă nu cade în sarcina noastră actul medical, o spun clar că pentru Consiliul Județean cel mai important este modul în care sunt tratați pacienții și condițiile pentru personalul medical. Și dacă tot vorbim despre nemulțumiri, pot spune că sunt nemulțumit că încă sunt pacienți care se plâng de atitudinea unora din personalul medical sau auxiliar. Acești oameni au salarii mai mult decât motivante. Și, dacă este ceva ce pot reproșa managementului de la Județean, este faptul că încă mai avem asemenea comportamente care afectează și activitatea personalului care își face treaba așa cum trebuie. Tot așa cum nu pot fi de acord cu atitudinea unora dintre aparținători sau pacienți față de personalul medical!
Cât privește Consiliul Județean Argeș, nu cred că are cineva ceva de reproșat. Suntem, la nivel național, Consiliul Județean cu cele mai multe spitale aflate în administrare. Cu toate acestea, facem eforturi considerabile, de multe ori renunțând la alte investiții, pentru a le asigura pacienților condiții cât mai bune și posibilitatea de a beneficia de servicii medicale la o calitate cât mai înaltă prin accesul medicilor la tehnologii medicale moderne.
În doi ani de pandemie nu a existat un director de spital sau un specialist care să nu se plângă de faptul că ducem o mare lipsă de epidemiologi, așa că atunci când găsim unul dispus să vină în județul Argeș, cred că este de datoria noastră să facem tot posibilul pentru a convinge să vină aici. Mai ales în condițiile în care se preconizează un nou val COVID.
Dacă domnul prefect are ceva de reproșat, poate cineva trebuie să-i aducă aminte ipocrizia cu care guvernul PNL-USR a tratat medicii în perioada pandemiei.
Sper că nu a uitat momentele umilitoare în care guvernarea coordonată de partidul din care face parte a tăiat în două rânduri indemnizația de hrană pentru medicii cărora le spunea „eroii din prima linie” până când aceasta nu acopera nici o shaorma pe zi.
Și nici cum fostul prefect Emilian Soare, tot membru PNL prin acea perioadă, alerga medicii și pe primarul Ion Georgescu ca să le facă dosare penale pentru că nu au vrut să facă secție COVID în spitalul nou, deși tehnic acest lucru ar fi însemnat o catastrofă.
M-am săturat de gălăgia de tinichea a acestei catastrofe de partid combinat cu fostul PDL al lui Traian Băsescu, a unor oameni care n-au fost în stare în toți anii în care au guvernat să construiască ceva în județul Argeș. Dacă de la Emilian Soare sau Alina Gorghiu nu pot avea niciun fel de așteptare, speram ca Radu Perianu, avocat de profesie, liberal vechi, să aibă o viziune mult mai analitică și mai profundă în administrație.
La urma urmei, funcția de prefect, pe care PNL a politizat-o din nou, este una care ține de administrație. Poate ar trebui să mai renunțe la jocuri de imagine politicianiste și, în loc să se lanseze în scenarii manipulatoare, ar trebui să deschidă o punte reală de comunicare cu cei din administrația locală și județeană pentru sprijinerea eforturilor de dezvoltare a acestui județ.
Dacă ați terminat de ridicat osanale lui Cîțu, terminați și de făcut campanie Alinei Gorghiu!
Funcțiile pe care le deținem sunt efemere, și singurul lucru care rămâne în urma noastră este ceea ce am construit sau dărâmat, iar un prefect trebuie să aleagă între a rămâne un simplu emițător de vorbe sau un liant și un sprijin pentru administrația locală.
Ion Mînzînă, președinte PSD Argeș și al Consiliului Județean Argeș
„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.