Județul Argeș are nevoie urgentă de un spital nou, dar concret nu se face nimic. Infrastructura de sănătate este precară și, din păcate, de ani buni autoritățile județene nu fac altceva decât să tot vorbească și să redacteze analize pentru construcția unui spital. Spun unii că pentru argeșeni cel mai bun spital este autostrada, cea care te duce la un spital decent în Capitală. Noi, liberalii, vrem să schimbăm această gândire păguboasă și luptăm pentru construcția unui spital județean nou.

Nu este ușor să construiești un spital de la zero și nici nu-l poți face de pe o zi pe alta. Însă, prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), România are un minimum de 25 de unităţi medicale care trebuie să fie construite şi dotate de la zero. Este obligația noastră să impunem Argeșul pe lista viitoarelor spitale. Avem nevoie de voință politică și de implicare. Consilierii locali liberali din Pitești se luptă de mai bine de un an pentru a convinge administrația muncipală de necesitatea unei unități noi. Nu au câștigat încă războiul, dar au câștigat o bătălie importantă: realizarea studiului de oportunitate pentru demararea proiectului. Merită felicitați pentru tenacitatea lor!

PNL Argeș solicită conducerii Consiliului Județean, dacă tot a abordat subiectul în conferința de presă, să depună eforturile necesare și să sprijine proiectul unui spital nou prin PNRR. Constatăm cu mâhnire că cei care se află la conducerea administrației județene nu au făcut până acum niciun demers în acest sens, ba mai mult, au pus doar piedici prin afirmații nefericite și declarații publice neconstructive. Glumițele și chicotelile aruncate de la nivelul aroganței funcției deranjează și, în vreme ce unii râd, medicii părăsesc județul, iar bolnavii iau drumul Capitalei.

Sau și mai grav, se produc tragedii, cu pierderi de vieți omenești. Cazul crimei înfiorătoare care a avut loc recent în Bascov ridică o serie de întrebări. Dacă aceleași autorități județene, altfel extrem de vocale, au ceva să își reproșeze? Dacă nu se impune de urgență și construirea unui Spital de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță. Asemenea spitale le putem număra pe degetele de la o mână, iar un bolnav din Argeș cu probleme grave, de natură psihiatrică, ar putea fi internat doar la Spitalul Jebel din Timiș.

Facem apel la responsabilitate din partea conducerii județene, tratați problemele sistemului de sănătate local cu seriozitate și competență și sprijiniți proiectul unui spital nou pentru Argeș. Altminteri, explicați argeșenilor de ce vă opuneți modernizării sistemului public de sănătate!

Departamentul de Comunicare al PNL Argeș

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.