O delegaţie a AUR Curtea de Argeş a participat astăzi la manifestările organizate în parcarea de la Biserica Domnească cu prilejul celebrării Zilei Unirii Principatelor Române. La final am stat de vorbă cu coordonatorul organizaţiei locale, Gina Grigorescu, şi am consemnat următoarele:

„Prețuim FAMILIA, PATRIA, CREDINȚA și LIBERTATEA. Astăzi a fost despre PATRIE! În fiecare an, pe 24 ianuarie este sărbătorită Ziua Principatelor Române. La 24 ianuarie 1859, Alexandru Ioan Cuza era ales domnitor și al Țării Românești, după ce la 17 ianuarie 1859 fusese ales domnitor al Moldovei. Astfel, s-a realizat unirea celor două principate, sub același domnitor. A fost primul pas în apariţia României, ca stat unic.

Iniţial, această unire din 1859 urma să fie recunoscută doar pe timpul domniei lui Cuza, dar evenimentele care au urmat au făcut ca ea să fie ireversibilă. În scurta sa domnie de 7 ani, Alexandru Ioan Cuza a creat condiții favorabile pentru evenimentele de mai târziu, îndeosebi obținerea Independenței de Stat după războiul din 1877. El a fost cel care a deschis drumul spre o Românie modernă și a dus la creșterea conștiinței de sine a poporului român, care a realizat mai apoi Marea Unire din 1918. Domnia lui Cuza, pe bună dreptate, trebuie privită azi cu și mai multă considerație, căci el a fost un mare patriot și un deschizător de drumuri, făuritorul, de fapt, al istoriei naționale, în momentele ei cruciale.

AUR Curtea de Argeş le-a adus astăzi un omagiu tuturor celor care au conştientizat atunci, în 1859, importanţa momentului, şi au pus interesul naţional deasupra celor personale. La fel ca şi atunci, românii au nevoie de unitate, de familie, de speranţă şi de credinţă. Suntem parte a comunităţii, populaţia ne priveşte cu simpatie şi, poate că aţi remarcat faptul că la Curtea de Argeş nu s-au înregistrat incidente, cu fluierături, huiduieli şi alte evenimente reprobabile.

Organizaţia AUR Curtea de Argeş le urează la mulţi ani tuturor românilor, oriunde s-ar afla, să fie sănătoşi, mândri de originea lor şi să nu-şi uite istoria! Exemplele luminoase ale înaintaşilor ne obligă pe noi, cei vremelnic vieţuitori pe acest pământ, să le ducem la nivelul următor moştenirea pe care ne-au lăsat-o şi să punem ţara acolo unde merită, fără ca românii să mai fie consideraţi cetăţeni de mâna a doua în Europa!”.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.