În urmă cu trei luni, premierul Marcel Ciolacu promitea în fața a sute de antreprenori români că, anul acesta, nu se va atinge de taxe pentru că mediul economic are nevoie, mai mult decât oricând, de stabilitate și predictibilitate fiscală.

În preajma rotativei, Ciolacu ne-a vorbit preț de o săptămână despre cum va implementa el… patriotismul economic.

La puțin timp după ce s-a văzut premier, Ciolacu a adus din laboratoarele PSD un pachet fiscal care va afecta nu doar mediul privat, ci și consumatorul de rând.

Hai să vedem ce înseamnă patriotism economic a la Ciolacu! Vă dau doar un exemplu la mintea cocoșului: creșterea TVA în domeniul HORECA și al produselor alimentare.

HORECA nu va putea acoperi pierderile, pentru că și așa face eforturi colosale să poată susține costurile generate de chirii și facturile la energie electrică și gaze. Ca atare, noi suntem cei care vom plăti o notă de plată mai mare sau vom renunța să mai luăm masa în oraș.

Scade consumul, scad profiturile, scad încasările la stat, apar falimentele, crește cifra șomajului.

Mergem mai departe! Crește costul unei vacanțe pe litoralul românesc, în contextul în care acesta și așa nu se bucura de o faimă prea bună. Vecinii bulgari abia ne așteaptă, căci ei păstrează cota de TVA redus pentru HORECA. Cu alte cuvinte, punem și turismul pe butuci!

Ce logică fiscală vede „patriotul” Ciolacu în asta?

În contrapartidă ni se spune că vor fi tăiate 200.000 de posturi la stat care… nu au existat niciodată. Statul nu făcea nicio cheltuială cu salariile, deci… care sunt economiile care se fac?! Trebuie să spunem cumva… „săru’mâna, conașule, că nu mai umfli organigrama cu încă 200.000 de clienți politici”, dar pentru restul milioanelor plătești pensii speciale și tot felul de sporuri ridicole (sporul de confidențialitate, sporul de stat pe scaun, sporul pentru risc, sportul de calculator, sporul de solicitare neuropsihică, sporul pentru complexitatea muncii, sporul pentru titlul științific de doctor, sporul pentru proiecte europene)?

Nu în ultimul rând, nu am cum să nu remarc faptul că, atunci când este vorba de măsuri benefice pentru populație și pentru economie, binele se aplică începând de la anul. Când vine vorba despre măsuri care afectează profund economia și cetățeanul de rând, măsurile se aplică de luna viitoare.

Ăsta este patriotismul economic marca PSD!

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.