În sfârșit, o veste bună! Premierul Nicolae Ciucă și ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, au semnat, astăzi, primele nouă contracte de finanțare pentru creșe, cu fonduri prin PNRR. Printre cele nouă localități se regăsește și Piteștiul. Orașul nostru nu va beneficia de creșe mari, precum Alba Iulia, Suceava, Huși sau Râmnicu Vâlcea, dar a primit finanțare pentru o creșă medie, de 70 de locuri, în Bulevardul Eroilor și o creșă mică, de 40 de locuri, în Găvana II.

Chiar și cu două creșe, situația este departe de a fi în parametri rezonabili. Anul acesta au fost depuse 691 cereri de înscriere pentru numai 339 locuri disponibile. Asta înseamnă că 352 familii au fost forțate să găsească alte soluții pentru îngrijirea celor mici. Cifrele ne arată că este mai mult decât necesar să căutăm în continuare soluții financiare pentru construirea a cel puțin două creșe în anii următori.

Readuc în atenție solicitarea pe care am făcut-o către administrația publică locală de a prinde în buget surse de finanțare pentru montarea de panouri fotovoltaice pe unitățile de învățământ, acolo unde există posibilitatea. Facturile din această iarnă ne îngrozesc de pe acum și, estimează economiștii, următorii ani vor fi foarte delicați din acest punct de vedere!

Mihai Coteţ, preşedinte PNL Piteşti

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.