De fiecare dată când ridicăm o problemă, fie în calitate de consilieri locali, fie în calitate de cetățeni pur și simplu, totul este dus în zona de controversă politică. Unii trăiesc cu impresia că Piteștiul și județul sunt conduse de niște administratori impecabili și fără de greș, iar cele semnalate de noi sau de către cetățeni ar fi insulte adresate pe persoană fizică.
Așa și în cazul celor peste 9.500 de dosare în care este angrenată Casa de Pensii Argeș! În loc să ofere explicații cu privire la acest record negativ absolut, autoritățile publice… competente (cică!) spun că e vorba de… „hârjoane” neinteresante, de „teme de distracție” politică.
- 9.500 de dosare de recalculare a pensiei înseamnă, înainte de toate, 9.500 de oameni puși pe drumuri. Vorbim de persoane care, în bună parte, au probleme de sănătate, se confruntă cu probleme financiare sau trebuie să facă drumuri la Pitești pentru a-și obține ceea ce li se cuvine, după o viață de muncă. Eu știu că o instituție ar trebui să te sprijine, nu să te trimită în justiție ca să îți câștigi drepturile.
- 9.500 de dosare înseamnă instanțe blocate, salarii de sute de milioane plătite magistraților ca să se ocupe cu dosare de incompetență instituțională trase la indigo. 75% din dosarele pe care le judecă Secția Civilă a Curții de Apel Pitești sunt de la oameni care dau în judecată Casa de Pensii Argeș!
- 9.500 de dosare înseamnă bani pierduți de către statul român cu taxe de timbru și plata cheltuielilor de judecată ale celor care au câștigat în instanță împotriva Casei de Pensii. Adică aproape toți cei care au făcut-o.
- 9.500 de dosare înseamnă incompetență managerială. Dacă după primele zeci de dosare tu, ca manager al unei instituții, nu realizezi că faci ceva greșit, că algoritmul pe care îl aplici sau modul în care interpretezi legea este eronat, înseamnă că ai o gravă problemă. Dacă justiția se pronunță în mod identic pe un număr consistent de dosare și îți spune că procedezi greșit, de ce e nevoie să insiști în eroare și să îți bați efectiv joc de mii și mii de pensionari din județul acesta?
- 9.500 de dosare înseamnă, nu în ultimul rând, adevărata „grijă” pe care administrația PSD pretinde că o are față de pensionari, susținând în funcție, atâția ani, un manager care pune oamenii pe drumuri și irosește inutil bugetul statului.
Așteptăm din partea conducerii Casei de Pensii Argeș clarificările care se impun, pentru că argeșenii au dreptul să știe dacă se vor „bucura” de același tratament în continuare.
Mihai Coteț, preşedinte PNL Piteşti
„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.