De când am pus pe tapet dorința legitimă a piteștenilor de a se trata într-o clădire nouă de spital și am început să facem un lobby susținut în acest sens, cred că am fost jigniți în toate modurile posibile, tăvăliți prin presă și pe la conferințe.

Marii specialiști care se pricep la toate și care invariabil vorbesc despre ei la persoana a treia (cum o făceau și Ceaușescu, Hussein, Gaddafi sau Kim Jong-il), ne-au înșirat toate motivele pentru care „nu se poate”, iar noi și restul cetățenilor suntem niște habarniști care-i deranjăm pe ei, aleșii, cu SF-uri dintr-astea.

În conferința de presă de astăzi, președintele Consiliului Județean Argeș a declarat că cei care își doresc un spital nou vin cu „teorii absolut idioate”, întrucât cel mai bun spital din Argeș nu este Autostrada Pitești-București. E drept că, de la un timp, și ruta Pitești-Mioveni reprezintă o concurență serioasă, deci s-ar putea să aibă dreptate, suntem niște idioți!

Suntem niște idioți pentru că ne este teamă să ajungem într-un spital vechi de o jumătate de secol, din care mulți au plecat mai bolnavi decât au intrat!

Suntem niște idioți pentru că nu avem curaj să riscăm, la pachet cu internarea, și o infecție nosocomială!

Suntem niște idioți pentru că nu înțelegem că cei care și-au pierdut viața din cauza acestor infecții reprezintă doar cifre seci ale unor statistici care nu impresionează autoritățile!

Suntem niște idioți pentru că punem sănătatea noastră mai presus decât tichiile de mărgăritar care au avut mereu întâietate!

Suntem niște idioți că-i deranjăm pe marii bugetari ai județului și ai orașului, rugându-i să se miște mai cu talent, pentru că au trecut niște decenii de când se află la butoane ei și partidul pe care îl reprezintă!

„Problema lor e problemă de public, hai să facem un spital! Păi să-mi spună ei mie, în afară de Mioveni, cine a mai făcut spitale în România?” – este un alt argument cu care președintele C.J. Argeș încearcă să închidă gura ăstora cu pretenții. Uită să spună, însă, că multe municipalități sunt în stadii foarte avansate cu realizarea de noi spitale, unele primind finanțare prin PNRR tocmai din acest motiv.

„Facem un spital în Pitești? Și la ce folosește? (…) Așa mă gândesc și eu, mâine, să fac o rampă de lansare a rachetelor. La ce mi-ar folosi?” – este o altă replică uluitoare emisă de același președinte al C.J. Argeș. Chiar așa! La ce ar folosi un spital nou, o clădire în care să nu se mai ascundă stafilococii aurii?

Ce le trebuie medicilor condiții civilizate în care să-și desfășoare activitatea sau circuite eficiente din punct de vedere funcțional?

De ce ar avea nevoie pacienții de toaletă în salon, cât timp s-au mulțumit și până acum cu echivalentul WC-ului din fundul curții?

Cu aceeași atitudine de superioritate cel puțin intelectuală, președintele C.J. Argeș a mai declarat, la mișto, că predă administrației piteștene spitalul, să îl modernizeze. Poate i-ar folosi o discuție mai aprofundată cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, care explica recent cât de greu și contraindicat este să adaptezi clădiri vechi ale spitalelor la standarde actuale și cât de necesare sunt clădirile noi.

Ideea este că ne-am cam săturat de veșnicul ping-pong cu sănătatea noastră. De trei decenii, un singur partid a fost la butoane și în Argeș, și la Pitești. Lăsați aroganța pe banii oamenilor și nu le mai tratați cu atâta dispreț prioritățile!

Mihai Coteţ, preşedinte PNL Piteşti

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.