Cazul primarului din Călinești, cercetat pentru că și-ar fi hărțuit propria nepoată pentru a obține de la aceasta favoruri sexuale în schimbul unui post plătit din banii cetățenilor, reprezintă o radiografie fidelă a județului în care trăim și a clasei politico-administrative care îl conduce.

Că primarul are atitudinea aceasta, aproape că nu mă surprinde, ținând cont de trecutul său infracțional și de o parte a anturajului politic care a încurajat, de-a lungul timpului, genul acesta de raportare față de subalterni.

Că PSD s-a rezumat doar la a-l suspenda din funcțiile politice, deși primarul a recunoscut că el este protagonistul înregistrărilor, iar nu mă miră. E greu să te lepezi de un edil care știe să distreze partidul din bani publici, cu muzică rusească și lăutari la cap, așa cum o făcea fix în ziua în care Rusia invada Ucraina, iar starea de urgență nu permitea astfel de acțiuni.

Mă mâhnește, însă, reacția cetățenilor și a unei bune părți a clasei politice argeșene, indiferent de coloratură, care consideră că această manieră de a dispune în orice fel de angajații primăriei este o chestine care i se cuvine primarului întrucât… a hărțuit, dar a și făcut!

E greu de înțeles misoginismul celor care consideră că o tânără, o femeie în general, ar trebui să accepte genul acesta de umilință, văzută drept un… mare favor din partea unui edil, un favor de care beneficiază doar privilegiații.

Ca tată al unei tinere de aceeași vârstă, nu am cum să nu fiu în asentimentul conducerii PNL Argeș, care a hotărât să demareze procedura privind organizarea unui referendum local pentru demiterea primarului.

Într-adevăr, există prezumția de nevinovăție și urmează să aibă loc un proces, însă primarul nu a negat înregistrările, iar acestea demonstrează, dincolo de orice dubiu, chiar și „scoase din context”, intențiile sale mizerabile, prezentate de acesta pe post de… glumă. O „glumă” care s-a întins pe mai mult de jumătate de an. O glumă pe care un primar, un reprezentant al comunității, nu este nici legal, și nici moral să o facă.

Am încredere că majoritatea locuitorilor din Călinești nu vor gira un astfel de comportament. Ca părinte nu poți să te uiți în ochii copilului tău și să-i transmiți că astfel de atitudini sunt nu doar dezirabile, ci și demne de susținut.

Mihai Coteţ, preşedinte PNL Piteşti

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.