Ne uităm de fiecare dată spre trecut cu admirație pentru cei care, odinioară, făceau politică. Și da, prăpastia este una imensă. Educația și cultura au fost înlocuite de tupeu și analfabetism funcțional. Patriotismul demonstrat, odinioară, prin fapte, îl mai găsim astăzi doar în discursuri mai mult sau mai puțin credibile. Rar mai întâlnim oamenii cu caracterul, coloana vertebrală, onestitatea și vizionarismul Brătienilor.

Și totuși, privesc cu mare speranță către generațiile viitoare, generațiile născute în libertate. Ele n-au trebuit să tacă, să stea cu capul plecat. Au avut acces la informație, lumea întreagă le-a fost deschisă. Mă uit la copiii noștri – deștepți, pasionați de ceea ce fac, nedispuși la compromisuri – și cred că viitorul va arăta altfel.

Oportuniștii cocoțați în funcții publice, fără să aibă alt merit decât carnetul de partid, nu vor rămâne în memoria colectivă decât ca o imensă pată pe obrazul României.

S-avem răbdare, speranță și să ne creștem frumos copiii!

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.