Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, s-a întâlnit astăzi la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale cu E.S. Tamar Beruchashvili, Ambasadorul Republicii Georgia în România. Este doar o primă etapă a unui dialog care va continua și care urmează să se concretizeze în instrumente bilaterale de cooperare, în contextul în care Georgia este țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană.

Un prim pas va fi semnarea unui Memorandum de Înțelegere între MMSS și ministerul corespondent din Georgia. Documentul va viza cooperarea, schimbul de experiență și bune practici în domenii precum ocuparea forței de muncă, formare profesională şi inspecția muncii.

„Georgia este, ca și România, în același spațiu strategic al Mării Negre. Avem valori comune, iar întâlnirea de astăzi deschide și alte zone de cooperare. Piața muncii este dinamică și plină de provocări și de aceea consider că putem coopera în domenii-cheie. Vom propune un Memorandum de Înțelegere și astfel putem avea un punct de pornire și pentru cooperarea în domenii precum asistența socială și dialogul social. Punem astfel o primă cărămidă la fundamentul relațiilor bilaterale dintre Ministerele Muncii din cele două țări”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.

La rândul său, E.S. Tamar Beruchashvili a spus că vor putea fi dezvoltate și parteneriate economice și culturale, iar Georgia va putea beneficia de experiența României ca stat membru al UE.

„Memorandumul pe care îl propuneți este un început promițător, mai ales că vine din partea unuia dintre cei mai dinamici miniștri ai Guvernului României”, a declarat ambasadorul Georgiei în România.

„Citește, apreciază, comentează şi distribuie!” – „Read, like, comment and share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.