PNL, PSD și UDMR au încheiat duminică negocierile fără a anunța numele premierului. Nicolae Ciucă a anunțat la finalul a două ore de discuţii că au fost finalizate toate activităţile care vizau formarea Guvernului şi că toate cele trei partide vor merge luni, la consultările de la Cotroceni, cu preşedintele Klaus Iohannis, cu o propunere unică de premier.

Conform surselor HotNews.ro, PSD a luat cel mai mare număr de secretari de stat (conform ponderii parlamentare) 42, PNL 34 iar UDMR 8. De asemenea, dacă PNL va avea premierul, PSD va lua 10 ministere (portofolii-cheie – Finanțe, Transporturi, Muncă), PNL 8 (Justiție, Interne) și UDMR 3 (Dezvoltare, Mediu).

Nicolae Ciucă, după negocierile politice: „Am lucrat cele două variante, atât cu o formulă de premier PSD, cât și cu premier PNL. Luni dimineață luăm decizia!”.

Kelemen Hunor a anunțat înființarea a două noi ministere, unul pentru Turism și Antreprenoriat, iar celălalt pentru Familie și Tineret.

„Joi, România va avea un Guvern!”, a declarat duminică Marcel Ciolacu, precizând că la negocieri a fost finalizată structura politică a Executivului. La rândul său, liderul UDMR a spus că mâine, la Cotroceni, conducerile PNL, PSD și UDMR îi vor spune președintelui că au un acord politic, un program de guvernare și o propunere comună de premier.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.