Partidul Național Liberal a sărbătorit, astăzi, 148 de ani de la infiintare, marcând astfel o istorie lungă și importantă în Europa. Ca în fiecare an, în ziua de 24 mai, liberalii s-au adunat la Vila Florica, acum Muzeul Național Brătianu, pentru a onora moștenirea Brătienilor și pentru a reconfirma valorile și tradițiile partidului care a construit România modernă.

La invitația președintelui PNL Argeș, Alina Gorghiu, au răspuns prim-ministrul României, Nicolae Ionel Ciucă, ministrul de Interne și secretar general al PNL, Lucian Bode, miniștri, parlamentari, europarlamentari, reprezentanți ai Biroului Permament, președinți de Consilii Județene, primari și colegi liberali din țară. Momentul a fost sobru și solemn, iar alocuțiunile invitaților au amintit de rolul liberalilor de la 1875 până în prezent. PNL a dat României, de la înființarea sa până astăzi, 33 de prim-miniștri.

„Ne bucurăm nespus că păstrăm tradiţia de a ne aduna an de an aici, la Vila Florica, în locul de suflet al Brătienilor. Se împlinesc astăzi 148 de ani de istorie a liberalismului românesc şi n-ar trebui să fim atât de modeşti şi ar trebui să amintim mai des de munţii de istorie clădiţi de liberalii de altădată, de Brătieni, de Goleşti, cele două familii liberale din judeţul Argeş care au dat României şapte premieri. Cele două familii liberale care-şi fac simţită prezenţa în tot judeţul Argeş. De ceva timp, să ştiţi că noi, liberalii, am scos din uitare Vila Florica. Anul acesta am reuşit să schimbăm numele gării din localitatea Ştefăneşti în Gara Ion C. Brătianu şi sper ca împreună cu dumneavoastră să reuşim să dăm strălucire şi Bisericii din Goleşti şi să o repunem la locul meritat, pentru că vorbim de patrimoniul istoric de referinţă nu doar al liberalilor, ci al poporului român.

Dragi invitaţi, îmi doresc să ne uităm cu curaj şi cu înţelepciune în perioada următoare şi să avem convingerea că Partidul Naţional Liberal aşa cum a trecut cu bine orice turbulenţă în istorie o va face şi-n viitor şi va genera stabilitate în orice guvernare. La mulţi ani, PNL! La mulţi ani liberali!”, a transmis președintele PNL Argeș și președinte interimar al Senatului, Alina Gorghiu.

„România a crescut prin acțiunile noastre, iar noi am crescut, ca partid, alături de ea. Aceasta este lecția celor 148 de ani de istorie liberală și actuala generație are obligația de a ținti tot mai sus. Ziua de azi ne găsește cu asumarea responsabilității unei guvernări în care am demonstrat că, în ciuda condițiilor dificile, putem atrage sume record din fonduri europene și din investiții private, inițiem reforme în domeniile cheie, asigurăm creșterea economică, modernizăm drumuri și spitale, ne îngrijim de cei aflați în dificultate.

România are resursele și inteligența pentru a fi nu doar a șasea țară din Uniunea Europeană ca număr de populație, dar și ca putere economică. Țara noastră are acest potențial, are resursa umană, are resursele naturale și trebuie să-și fixeze acest obiectiv”, le-a transmis premierul Nicolae Ciucă liberailor prezenți la Vila Florica.

„România de astăzi datorează mult acelor oameni care au avut un crez pe care l-au urmat cu perseverență și seriozitate. Avem datoria să păstrăm vie memoria acestor lideri vizionari și, mai ales, să le continuăm lucrarea de modernizare și dezvoltare a statului român. (…) Doar în noi stă puterea să ducem mai departe tradiția liberalismului sub culorile și sigla PNL și să luptăm pentru soliditatea și unitatea proiectului nostru politic.

Să privim înainte cu încredere și asumare, să clădim împreună istoria liberală pe mai departe, cu gândul la cuvintele lui Dinu I. C. Brătianu: Sunt încredințat că rolul Partidului Național Liberal, care singur este rezemat pe principii sănătoase, va fi în viața de mâine și mai important ca în trecut, el singur având o tradiție de înfăptuiri generoase și largă experiență în conducerea țării!”, a spus ministrul de Interne şi secretarul general al partidului, Lucian Bode, în alocuțiunea sa.

Accentul pus pe investiții, dezvoltare economică, susținerea inițiativei private și modernizarea statului este natural pentru un partid care a guvernat responsabil pe parcursul a unui secol și jumătate de istorie. Această abordare a fost aplicată de Vintilă I.C. Brătianu, care a conceput politica economică „prin noi înșine”, asigurând României o creștere economică susținută. În continuare, Partidul National Liberal face progrese în dezvoltarea României în cadrul Europei!

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.