Consilierii municipali ai Partidului Național Liberal Pitești au aprobat în ședința extraordinară din data de 09.11.2022 modificarea H.C.L. nr. 408/29.09.2022 privind aprobarea depunerii și implementării proiectului „Colectare selectiva a deșeurilor” – construirea de insule ecologice digitalizate din Planul National de Redresare și Reziliență (PNRR).

Planul Naţional de Redresare și Reziliență (PNRR) are alocate 29 miliarde euro, fonduri ce sunt echivalente cu 10% din Produsul Intern Brut, a fost aprobat în anul 2021 de Consiliul Uniunii Europene la propunerea Guvernului PNL și reprezintă o șansă istorică de dezvoltare a țării noastre. Prin acest plan se vor livra rezultate reale cetățenilor în educație, sănătate, infrastructură și în energie verde.

Luând in considerare oportunitatea existentă în cadrul apelului de proiecte lansat de PNRR, ce vizează finanțarea nerambursabilă pentru construirea insulelor ecologice digitalizate, Municipiul Pitești intenționează să depună o cerere de finanțare pe proiectul „Colectare selectiva a deșeurilor”, având ca obiectiv principal amenajarea unui număr de 116 insule ecologice digitalizate în valoare de 2.824.000 euro fără TVA:

  • 96 insule supraterane (Tip 2) compuse din 5 containere supraterane staționare proiectate și fabricate conform standardelor europene în vigoare, pentru cele 5 fracții: biodegradabil, rezidual, sticlă, plastic și metal, hârtie și carton.
  • 20 de insule subterane (Tip 3) cu containere individuale, compuse din 5 containere pentru cele 5 fracții: biodegradabil, rezidual, sticlă, plastic și metal, hârtie și carton.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.