Guvernul a aprobat lista celor 27 de unități medicale sau spitale publice care vor fi construite, renovate și dotate pentru care finanțarea parțială este asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Este vorba despre investiţii care vizează asigurarea de noi servicii medicale, îmbunătățirea calității serviciilor existente, precum și investiții în echipamente medicale pentru infrastructura sanitară nou construită sau renovată și pentru care România are la dispoziție prin PNRR peste 2,1 miliarde de euro. Între cele 27 de proiecte aprobate se regăsesc și două investiții de care vor beneficia unități medicale din județul Argeș, și anume „Laborator de radioterapie la Spitalul Județean de Urgență Pitești” și „Lucrări de investiții și intervenții în cazarma 705, Pitești”.

În acest context, senatorul PNL de Argeș, Dănuț Bica, s-a adresat ministrului Sănătății: ”Având în vedere faptul că toate obiectivele incluse în PNRR trebuie finalizate și puse în funcțiune până la finalul anului 2026, sub sancțiunea pierderii parțiale sau integrale a finanțărilor nerambursabile europene, și luând în considerare importanța deosebită a investițiilor enumerate anterior pentru locuitorii județului Argeș, vă solicit următoarele informații:

  • Care sunt termenele-limită prevăzute pentru atribuirea contractelor de execuție, respectiv pentru finalizarea lucrărilor aferente fiecăruia dintre cele două obiective de investiții din municipiul Pitești?
  • Care este valoarea estimată a acestora?
  • Ce măsuri ați întreprins sau intenționați să dispuneți pentru ca implementarea celor 27 de proiecte să nu fie periclitată de întârzieri de natură birocratică, iar execuția lucrărilor să se conformeze condițiilor impuse prin PNRR?
  • Ce capacitate (număr de pacienți care pot fi tratați zilnic) va avea Laboratorul de Radioterapie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești?
  • Cum veți asigura încadrarea cu personalul de specialitate necesar pentru funcționarea acestuia?
  • Ce investiții vor fi realizate în cadrul proiectului ”Lucrări de investiții și intervenții în cazarma 705, Pitești”?”.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.