Una dintre responsabilitățile principale ale profesioniștilor din domeniul sănătății dentare este aceea de a crea un mediu sigur și confortabil pentru pacienții lor.

Aceasta presupune curățarea și sterilizarea temeinică a tuturor tipurilor de instrumente dentare, de fiecare dată când acestea sunt utilizate pe un pacient.

Obținerea unei sterilizări adecvate este un proces meticulos și există mai mulți pași care trebuie urmați, fără a rata vreunul.

Procesul complet de sterilizare pur și simplu nu include mașinile de sterilizare precum autoclavele sau lichide, începe chiar de la manipularea instrumentelor înainte și după procedură și, de asemenea, depozitarea lor într-un mediu steril, pentru a preveni orice contaminare.

De asemenea, se face o separare a instrumentarului critic si non critic şi, implicit, folosirea diferitelor substanţe dezinfectante, în funcţie de acestea.

Pentru a se asigura că metoda aleasă de sterilizare a avut succes, personalul medical din cadrul cabinetului efectuează teste pentru monitorizarea de rutină folosind o varietate de tehnici precum testele biologice, indicatori chimici.

Membrii echipei care efectuează monitorizarea trebuie să înregistreze rezultatele fiecărui ciclu de sterilizare și să mențină aceste înregistrări care indică parametrii de sterilizare.

Furnizarea membrilor echipei care sunt responsabili de prelucrarea instrumentelor cu o formare adecvată, echipament adecvat și mecanisme de monitorizare pentru validarea proceselor va contribui la asigurarea unei sterilizări şi tratamente sigure.

E-mail: contact@drteo.ro, tel.: 0736.407.404 şi QR-ul pentru FB.