Am fost mândră să particip, astăzi, împreună cu colegul meu, Adrian Ioan Veştea, la inaugurarea Palatului de Justiție de la Târgu Mureș!

Investiția de aproape 39 de milioane de lei asigură Curții de Apel, Tribunalului Specializat și Judecătoriei condiții corespunzătoare de desfășurare a activității. Iar pentru justițiabili, acces la un act de justiție desfășurat în cele mai bune condiții.

Felicitări tuturor celor care au contribuit la succesul acestui proiect major! Mulțumiri conducerii Curții de Apel Târgu Mureș pentru primirea frumoasă de astăzi: dnei președintă Ioana Delia Lucaci și dnei vicepreședintă Andreea Ciucă.

Ieri am vizitat împreună cu secretarul de stat Bogdan Ilea și Penitenciarul Târgu Mureș.

Ca toate penitenciarele aflate în zona ultracentrală a unor orașe, și cel de aici are posibilități limitate de modernizare și extindere. Dar echipa de conducere condusă de dl director Adrian Iacob dezvoltă un proiect foarte interesant: noi spații de deținere cu peste 200 de locuri la circa 6 km de oraș, la Gospodăria Agrozootehnică de la Sâncraiu de Mureș, unde există suficient spațiu.

Tot aici, a fost pentru prima dată când am văzut un spațiu muzeal amenajat într-o unitate penitenciară. Acesta conservă condițiile de deținere din sec al XIX-lea. Este ceva deosebit!

M-am întâlnit și cu reprezentanții Baroului Mureș, în frunte cu dl decan Viorel Gorea. Este clar că, aici, ei au o echipă unită și cu respect pentru această profesie deosebită! Altfel, Baroul nu ar avea un sediu atât de frumos și de distins. Discuțiile purtate au fost de fond, despre nevoile avocaților pentru a asigura servicii în condiții optime pentru justițiabili. În Baroul Mureș sunt acum 310 avocați activi.

Surpriza plăcută a zilei a fost însă la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Mureș. Am văzut anunțul cu precizarea că femeile gravide si părinții însoțiți de copii mai mici de 5 ani au prioritate! Legea 280/2023! Sunt bucuroasă tare când văd că o lege pentru care m-am bătut în Parlament ușurează viața cetățenilor care intră într-o instituție publică.

Deși la ONRC, vremea cozilor a trecut de mult. digitalizarea oferă posibilitatea ca serviciile să fie foarte rapide. Termenele de soluționare a solicitărilor sunt remarcabil de scurte. De azi pe mâine! Felicitări echipei ONRC de aici conduse de dna directoare Mirela Mureșan!

Mi-a făcut mare plăcere să mă opresc și la sediul PNL Mureș pentru întâlniri cu colegii mei liberali și cu presa târg-mureșană. Voi căuta să am în fiecare județ astfel de întâlniri cu presa locală pentru a prezenta proiectele noastre liberale.

Mulțumiri Prefectului Județului Mureș, Ciprian Dobre, pentru suportul oferit pe tot parcursul acestei deplasări!

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.