O mai bună planificare a felului în care mâncăm, de la achiziționarea alimentelor la depozitarea lor, poate preveni risipa alimentară. Astfel, lista de cumpărături cu prețul și locul de unde achiziționăm alimentele, evitarea ofertelor-capcană care pot încuraja cumpărarea în exces a unor produse alimentare (de tipul „3 la preț de 1”), depozitarea în funcție de data expirării produsului (chiar și depozitarea corectă în frigider) sunt ponturi prin care consumatorii pot evita această risipă.
Legat de acest subiect, dar și de calitatea produselor alimentare de pe piața din România, Costel Stanciu, reprezentant al „Asociației Pro Consumatori”, a declarat pentru jurnaliști că, de exemplu, „la 8 din 10 tipuri de crenvurști pentru copii, conținutul de sare depășește limita admisă” și că există 23 de aditivi alimentari în 2022!
„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.