Am discutat deschis despre cum astfel de fapte pot distruge destine. Despre motivele pentru care multe victime, în principal cele tinere și foarte tinere, păstrează tăcerea despre calvarul trăit. Despre scopul elaborării acestui ghid și despre faptul că răspunde la toate întrebările pe care le poate avea orice victimă: cui se adresează, cum scrie o plângere, ce drepturi are.
M-am convins încă o dată că doamnele din Argeș rămân conectate la problemele care afectează societatea și sunt mereu preocupate de identificarea celor mai bune soluții.
Știu că vor promova și vor populariza acest ghid, pentru că siguranța fiecărui român, în special a femeilor și copiilor, a comunităților locale este un subiect sensibil pentru ele, cum e și pentru mine!
Am încredere că vor fi și cei mai buni emisari ai mesajului nostru ca fiecare victimă sau martor a vreunei fapte de violență, de hărțuire sexuală să nu aleagă tăcerea. Să sesizeze, să vorbească despre ce li s-a întâmplat! Nu sunt singure. Statul are pârghii să le protejeze!
Aplauze pentru toți cei care au fost prezenți, organizatori și asociația parteneră Fresh Community, deopotrivă!
Mulțumiri speaker-ilor: Cătălina Dumitraşcu, inspector general adjunct al IŞJ Argeş, Dragoş Predescu, prefectul județului, Liana Corina Dună, primărița comunei Mozăceni, Aurora Negru, șefa Administrației Județene a Finanțelor Publice Argeș, Maria Sandu, inspector principal IPJ Argeş, Olimpia Doru, președintele Patronatului IMM Argeș și lidera Asociației Maxwell, Paul Stănescu, avocat – consilier în cadrul Consiliului Baroului Argeș, Loredana Nicoleta Nastase, antreprenoare din Câmpulung Muscel, Mihai Alexandrescu, managerul Muzeului Naţional „Brătianu” – Vila Florica, din Ştefăneşti și moderator al evenimentului!
Trackback-uri/Pingback-uri