MESAJ 1: ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN
– Interval de valabilitate: 4 februarie, ora 14.00-5 februarie, ora 08.00.
– Fenomene și zone vizate: intensificări ale vântului, ninsori moderate cantitativ și viscol în zona montană înaltă (la altitudini de peste 1.500 m).
În intervalul menționat, vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării, iar local, în sudul Olteniei, Transilvania, Maramureș și nordul Crișanei, precum și la munte, vor fi rafale de 55-70 km/h.
În zona montană înaltă, în general la altitudini de peste 1.500 m, rafalele vor depăși 90-110 km/h, vizibilitatea va fi redusă și va fi viscol.
Începând din orele serii, aria precipitațiilor moderate cantitativ (10-15 l/mp) va cuprinde cea mai mare parte a zonei de munte. Vor predomina ploile, determinând topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă, iar la peste 1.500 m va ninge.
MESAJ 2: AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN
– Interval de valabilitate: 5 februarie, ora 08.00-5 februarie, ora 22.00.
– Fenomene și zone vizate: intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, precipitații moderate cantitativ la munte.
Pe parcursul zilei de luni (5 februarie), vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a țării.
La munte vor fi rafale de 70-100 km/h, iar în Transilvania, sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei, viteza vântului va atinge 65-75 km/h. În Crișana, Maramureș, Dobrogea, local în Banat și Moldova și în restul Olteniei și Munteniei vor fi intensificări locale și temporare, cu viteze în general de 55-60 km/h.
În zona de munte, temporar vor fi precipitații moderate cantitativ (15-20 l/mp). Vor predomina ploile, determinând topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă, iar la peste 1.700 m va ninge viscolit.
Notă: La munte, vântul va continua să prezinte intensificări și în zilele următoare, iar local și temporar, și în restul teritoriului, dar la viteze mai reduse.
COD PORTOCALIU
– Interval de valabilitate: 5 februarie, ora 08.00-5 februarie, ora 22.00.
– Fenomene și zone vizate: intensificări susținute ale vântului și zăpadă viscolită în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură.
În zona înaltă (la altitudini de peste 1.700 m) a Carpaților Meridionali și de Curbură vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110-120 km/h, va fi viscol și vizibilitate foarte redusă.
În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.
„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.