Ministerul Sănătății a prezentat, miercuri, lista finală a celor 27 de spitale din România care vor beneficia de finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență. Cele 27 de obiective au fost selectate dintr-o listă mai extinsă, de 42 de spitale.
Potrivit ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, proiectul de hotărâre pentru aprobarea celor 27 de obiective care vor beneficia de finanțare se va afla pentru două săptămâni în transparență decizională, după care urmează să fie aprobat. Semnarea contractelor de finanțare ar urma să aibă loc la finalul lunii ianuarie-începutul lunii februarie. Termenul pentru implementarea proiectelor – finalizarea construcțiilor și a dotărilor – este iunie 2026.
Lista celor 27 de spitale:
- Construire Centru Chirurgical Cardiovascular la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș.
- Construire secții la Spitalul nr. 2 din Vaslui.
- Spitalul Județean de Urgență Bistrița – extinderea pavilionului spitalului prin construirea unei clădiri noi.
- Finalizare proiectare și execuție Pavilion Municipal Bacău și integrarea în ansamblul medical al Spitalului Județean de Urgență Bacău.
- Spital Județean de Urgență Giurgiu – spital nou, etapa I (Secțiile Oncologie și Neurologie).
- Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia – relocarea și modernizarea activității Secției Oncologie și înființare Compartiment Cardiologie intervențională.
- Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Braşov – un nou corp de clădiri.
- Construire corp nou – Departament Sănătatea mamei și copilului, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei”, Constanţa.
- Construire sediu nou pentru Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, județul Neamț, cu funcțiuni și tehnologii inovative pentru protejarea climei și digitalizare.
- Construire și dotare corp clădire destinat secțiilor de Boli Infecțioase și Pneumologie, Oradea.
- Construire spital și funcțiuni conexe pentru Spitalui Municipal „Dr. Teodor Andrei” din Lugoj.
- Institutul Regional de Oncologie Timișoara.
- Construcție nouă: Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu”, București.
- Spitalul „Prof. Dr. Agrippa Ionescu” Balotești – modernizarea infrastructurii.
- Extinderea aripilor A1, A4 ale Spitalului Universitar de Urgență București cu regim de înălțime P+6E, amenajări parcări exterioare.
- Recompartimentare clădire existentă și extindere cu un corp nou – Secția Clinică Neurochirurgie – Centru de Patologie Vasculo-Cerebrală și Neurochirurgie la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj.
- Realizare pavilion nou – Bloc Chirurgical Politraumă din Cazarma 1044 Sibiu.
- Lucrări de investiții și intervenții în Cazarma 705, Pitești.
- Construcția de Secții de Obstetrică și Ginecologie, Neonatologie, Chirurgie Pediatrică și Pediatrie, Arad – unități noi.
- Construire, dotare și amenajare a Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Buftea și desființare construcții existente (C1-C15), relocarea Stației de Oxigen și relocarea Gospodăriei de Apă.
- Sediu nou pentru Spitalul de Urgență al M.A.I. „Prof. Dr. Dimitrie Gerota”.
- Pavilion de Medicină operațională – Politraumă în cazarmă 1053 Craiova.
- Policlinica Municipală, specializarea Cardiologie și Oncologie, Constanța – spital nou.
- Laborator de Radioterapie – Spitalul Județean de Urgență Pitești.
- Realizare pavilion nou Medicină Operațională – Politraumă, D=P=4E, drum acces și rețele în Cazarma 646, Brașov.
- Centrul de Diagnostic şi Tratament al Tuberculozei Zerlendi (Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”), Bucureşti – spital nou.
- Construire Centru de Psihiatrie pediatrică în incinta Spitalului Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia”, București.
„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.