Bâlbele în Educație au fost, sunt și vor mai fi. Din cauza lor, cei ce trebuie să ne reprezinte și de care ar trebuie să fim mândri în viitor, copiii noștri, trebuie să se adapteze anual la schimbările dezordonate ai celor ce ar trebuie să le protejeze destinele.
Au introdus materii noi și neimportante și au editat cărți… la sport! Au împărțit școala în semestre (două pe an), apoi în module (cinci pe an). Cine să-i mai înțeleagă? Înainte au fost trimestre (trei pe an) și au funcționat bine zeci de ani.
Au scos tezele ce se dădeau tocmai pentru a repeta materia și a o fixa mai bine. Au introdus evaluările, ale căror note (calificative) sunt doar informale.
Au introdus legi prin care este mai bine să fii elev și să faci ce vrei, decât să fii profesor și să nu poți face mai nimic.
Au stabilit un sistem de examinare pentru profesori, ce se numește titularizare, iar cei ce nu iau note de trecere nu se pot titulariza. Asta este despre profesori și despre siguranța de a avea un post sigur la stat.
Cei care pică titularizarea, pentru că iau note de 2, 3 sau 4, predau în continuare, ca suplinitori. De ce predau în continuare dacă nu au trecut examenul, nu știu! Asta este pentru elevi și pentru eficiența actului educațional. Este ca și cum te-ar trece strada o persoană cu dizabilități: te ajută, dar mult mai greu, iar baza mare este tot în tine.
Au slăbit siguranța și protecția asupra elevilor. Drogurile și violența sunt din ce în ce mai prezente în sistemul educațional.
Unde vom ajunge dacă cei ce au fost aleși să ne conducă destinele sunt ori nepricepuți, ori dezinteresați???…
Cătălin Gherzan, manager Lexford Castel
„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.