Judecătorii au respins cererea de eliberarea condiționată pentru polițistul Cristian Cioacă. Acuzat că și-a ucis soția și că i-a ascuns cadavrul, Cioacă a primit o sentință de 15 ani de detenție, din care a ispășit peste jumătate. Acesta a cerut elibararea din arest, având mărturii din penitenciar conform cărora este un deținut-model. Mai mult, Cioacă și-ar fi refăcut și viața sentimentală, primind chiar și vizite conjugale.
Argumentele familiei Elodiei Ghinescu, care a a acuzat că polițistul nici măcar nu i-a oferit fiului lor șansa de a-și plânge mama la un mormânt, par să fi cântărit mai greu în fața judecătorilor care au decis că Cioacă nu poate fi eliberat condiționat, cel puțin nu acum.
Fostul poliţist Cristian Cioacă rămâne în închisoare, după ce Judecătoria Piteşti i-a respins luni, ca neîntemeiată, cererea de eliberare condiţionată, însă decizia nu este definitivă.
Potrivit deciziei instanţei, Cioacă are dreptul să facă o nouă cerere de eliberare în luna mai 2023. „Respinge cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat, în prezent deţinut la Penitenciarul Mioveni, ca neîntemeiată. Menţine termenul stabilit de Comisia pentru liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Mioveni după expirarea căruia propunerea sau cererea de liberare condiţionată va putea fi reînnoită, respectiv 10.05.2023. Cu drept de a formula contestaţie în termen de 3 zile de la comunicarea copiei minutei”, au stabilit judecătorii.
Pe 11 ianuarie, o comisie de la Penitenciarul Mioveni, locul unde este încarcerat fostul poliţist, i-a respins cererea de eliberare condiţionată, iar Cristian Cioacă a contestat decizia comisiei la Judecătoria Piteşti.
Cristian Cioacă a executat efectiv peste jumătate din pedeapsa de 15 ani şi 8 luni de închisoare primită în 2014 pentru uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu.
De menţionat că fostul poliţist nu a recunoscut niciodată că el a ucis-o pe Elodia. Trupul acesteia nu a fost găsit de autorităţi, deşi în acest caz a fost desfăşurată una dintre cele mai ample anchete judiciare din România.
„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.