Filarmonica Pitești deschide joi, 14 septembrie, noua stagiune (a XVII-a). Concertul simfonic, desfășurat de la ora 19:00, la Centrul Multifuncțional, este inclus ediției de anul acesta a Festivalului Internațional „George Enescu”. Alături de orchestra simfonică a instituției, dirijată de Constantin Grigore, va urca pe scenă pianista Adela Liculescu.

În program: F. Liszt – „Concertul pentru pian și orchestră nr. 2 în La major” și „Fantezia pe teme populare maghiare pentru pian și orchestră” și L. van Beethoven – „Simfonia nr. 6 în Fa Major, Op. 68”.

După absolvirea studiilor muzicale în ţară, dirijorul Constantin Grigore a urmat cursurile Academiei de Muzică „Karol Lipinski” din Polonia. A fost îndrumat de maeştri recunoscuţi precum: Horia Andreescu, Petru Andriesei, Ilarion Ionescu-Galaţi şi Marek Pijarowski (Polonia). A participat la masterclass-uri la Malaga, Viena şi Varşovia și a susţinut concerte cu Orchestra Simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, Orchestra Teatrului de Operă și Balet „Oleg Danovski”, Orchestra Teatrului Naţional de Operetă și Musical din Bucureşti, filarmonicile din Iași, Timișoara, Râmnicu Vâlcea, Ploiești, Craiova, Piteşti, Sibiu, Orchestra Naţională a Republicii Moldova ș.a. În prezent este dirijorul principal al Orchestrei Camerata Regală și al Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian” din București.

Adela Liculescu a început studiul pianului la 4 ani, la 8 ani debutând la Filarmonica Gasteig din München. A câștigat premii la numeroase concursuri internaționale de prestigiu la București, Berna, Pörtschach, Detmold şi Viena. Ca solistă a cântat cu orchestre simfonice la Filarmonica Berlin, Filarmonica St. Petersburg, Teatrul Palatului Schönbrunn Viena, Alma Mahler Philharmonie Viena, Filarmonica George Enescu București și cu orchestrele de cameră din Viena și București, Camerata Regală, Dogma Chamber Orchestra Germania. Printre dirijorii cu care a concertat se numără John Axelrod, Sascha Goetzel, Stefan Vladar, Cristian Mandeal, Horia Andreescu, Mykola Diadiura, Tiberiu Soare, Rafael Haeger etc. Este absolventă a studiilor de pian și muzică de cameră la Universitatea de Muzică și Artele Spectacolului din Viena, beneficiind de o pregătire profesională suplimentară în domeniul Compoziției, Teoriei muzicale și Dirijatului în cadrul aceleiași universități. La momentul actual este studentă la doctorat la Universitatea de Muzică și Artele Spectacolului din Graz.

Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind de 50 lei sau 40 lei, în funcție de categoria locului. Pentru elevi și studenți, un bilet costă 12,50 lei, respectiv 10 lei, iar pentru pensionari, 25 lei, respectiv 20 lei.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.