La nivelul judeţului Argeş există abatoare autorizate din punct de vedere sanitar-veterinar pentru sacrificarea ovinelor, situate în Bascov (SC Sam Dor Divers SRL, SC Rador A&E SRL şi SC Stanion Invest Total SRL), Câmpulung Muscel (SC Abatorul Câmpulung SRL), Rucăr (SC Cosco Vele SRL), Costeşti (SC Muntenia Costeşti SRL) şi Ştefăneşti (SC Radic Star SRL). Aceste abatoare pot presta servicii de sacrificare a mieilor şi a iezilor proveniţi de la crescătorii de animale ce deţin exploataţii înregistrate sanitar-veterinar, ne-a informat şeful DSVSA Argeş, medicul Sorin Sorescu.

De asemenea, în urma solicitării scrise, s-a emis aviz temporar de funcţionare pentru sacrificare miei la nivelul exploataţiei proprii, în localitatea Surduleşti, comuna Miroşi, Nr. 390B, judeţul Argeş, cu respectarea condiţiilor sanitare veterinare şi de siguranţa alimentelor.

Comercializarea carcaselor sacrificate la nivelul abatoarelor se face în pieţe autorizate temporar pentru această activitate (Piaţa Ceair, Piaţa Smârdan şi Piaţa Găvana din Piteşti), precum şi în măcelării înregistrate sanitar-veterinar de pe raza judeţului Argeş.

„În centrele de tăiere temporare, sacrificarea şi comercializarea se face doar la cererea consumatorului final, fiind interzisă comercializarea către alte unităţi de vânzare cu amănuntul.

Toate carcasele comercializate la nivelul unităţilor enumerate mai sus trebuie să fie marcate doar cu ştampila ovală, iar din centrele temporare, ştampila de marcare este de formă rotundă.

Atragem atenţia pe această cale asupra riscurilor grave la care consumatorii se expun în cazul consumului de produse alimentare achiziţionate din locuri neamenajate, fără supraveghere sanitară veterinară – comerţ stradal sau alte spaţii neaprobate sanitar-veterinar”, a încheiat Sorin Sorescu.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.